02 Srp 2019

Fra Kristian Radas u Vodicama održao svoju prvu mladu misu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Srpanj 2019 01:59
U trinaestu nedjelju kroz godinu, 30. lipnja 2019. u rodnoj župi Našašća sv. Križa u Vodicama mladomisničko slavlje proslavio je mladomisnik fra Kristian Radas.


Mladomisničko slavlje je započelo svečanom procesijom, koja je krenula iz župne kuće, u njoj su išli župni barjaci, ministranti, franjevački i biskupijski bogoslovi i svećenici, na kraju je bio mladomisnik fra Kristian.

Na ulaznim vratima župne crkve mladomisnikovi roditelji Ivan i Ana svome sinu mladomisniku udijelili su svoj roditeljski blagoslov.

Na početku sve nazočne, roditelje, obitelj i rodbinu, napose mladomisnika fra Kristianu u svom pozdravnom govoru pozdravio je župnik don Franjo. Obraćajući se nazočnima istaknuo je: Ovo je jedan od velikih i radosnih dana za sve nas i našu župnu zajednicu te stoga s psalmistom kličemo: Ovo je dan što ga učini Gospodin kličimo i radujmo se njemu. Nakon dvadesetjedne godine i našega don Krešimira Mateše, opet slavimo slavlje mlade mise u ovoj drevnoj župi Vodice.

Obraćajući se na osobit način mladomisniku rekao je:

U ovoj župnoj zajednici i crkvi Svetoga Križa, primio si dar krsne milosti, vjere, Duha Svetoga i u svetoj Euharistiji pristupio si oltaru Gospodnjem, rastao si i sazrijevao u kršćanskim krepostima te se na Kristov poziv odazvao služiti mu u redovništvu i svećeništvu. Ova te je zajednica usrdno duhovno i molitvama pratila da dođeš do ovoga dana i slavlja. Posvećen i osnažen sakramentom svetoga reda po kojem te je Gospodin posvetio za svoju službu, danas u svom mladomisničkom slavlju, u svetoj euharistiji s nama u ovom radosnom zajedništvu prinosiš Bogu žrtvu hvale i slave.

Svećenik je uvijek čovjek u službi Bogu i drugima. Postao si svećenik u službi Bogu i povjerenim ljudima kojima te Gospodin šalje na njegovoj njivi.

Odlučio si se pozvan od Krista, njega nasljedovati po primjeru svetoga oca Franje, svoga utemeljitelja, živjeti i redovničkim životom u svojoj redovničkoj zajednici provinciji Presvetoga Otkupitelja.

Redovnici i redovnice u Crkvi su uvijek bili kako nas uči Crkva: znak „savršene ljubavi“ prema Gospodinu, Crkvi i ljudima kojima služe i poslani su im. Ostvarujući uvijek to savršenstvo ljubavi po Evanđeoskim savjetima koje žive: poslušnosti, čistoći i siromaštvu, oslonjeni na Raspetu ljubav – kako nam to zorno pokazuje ovaj simbol napravljen za ovo slavlje.

0-02-05-8699cf24ad06b269e7d6dd2ee65694c9da3b662372e25194002a193542ad9968_50e035a3.jpg

Danas, a još više u budućnosti, dragi fra Kristijane, pozvan si biti znak i „provokacija“ - onaj koji poziva i zaziva ljude današnjeg vremena i sve nas za Krista i duhovne vrijednosti života, ne samo svojim odijelom, već prvenstveno svojim dijelom, životom, molitvom, ljubavlju i služenjem, ostajući vjeran svome poslanju i karizmi da se u tebi, po uzoru na Krista kojega nasljeduješ, ostvaruje ono što si izabrao kao moto svoga svećeničkog života: Proslava Očeva imena.“

Na kraju svoga govora župnik je čestitao mladomisniku, njegovim roditeljima i obitelji te njegovoj redovničkoj zajednici kojoj pripada provinciji Presvetoga Otkupitelj.

Mladomisnik fra Kristijan je mladomisničko slavlje i svetu euharistiju započeo pokorničkim obredom, blagoslovom vode i škropljenjem okupljenog naroda.

0-02-05-8406f062cf481174dd4b189656c1d0c98f7b4266fdd6fe28190eed5d6b26ec33_db2c9c8f.jpg

U mladomisničkom slavlju sudjelovali su mladomisnikovi roditelji, braća i sestra s obitelji, mnogobrojna rodbina, sestre redovnice, prijatelji te mnoštvo vjernika iz župe Vodice, kao i mnogo gostiju.

Uz mladomisnika fra Kristijana, u slavlju je koncelebriralo jedanaest svećenika. Fra Lazar Perica, koji je propovijedao na misi, fra Ivan Maletić, mladomisnikov kum, fra Marko Mrše provincijal franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, župnik don Franjo, župni vikar don Josip, don Ivan Čolak te kolege mladomisnici i ostala braća redovnici.

Za vrijeme svete mise pjevao je župni zbor svetoga Križa kojim je ravnala s. Klara Pavlović te franjevački bogoslovi

Na kraju misnoga slavlja mladomisniku su darove uručili: dvoje župljana u narodnoj nošnji u ime župe Vodice te njegovi prijatelji iz Vodičkih žudiji, čijoj družbi je i Fra Kristijan pripadao.

U ime Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja svoju riječ i čestitku mladomisniku uputio je provincijal fra Marko Mrše.

Na kraju svete mise i mladomisničkog slavlja svoju riječ zahvale uputio je i mladomisnik fra Kristijan zahvalivši najprije Bogu nebeskom Ocu i Gospodinu Isusu Kristu, za dar života i svećeništva, kao i Nebeskoj majci Mariji za njezin zagovor i pomoć u životu i putu redovništva i svećeništva. Zahvalio je i svojim roditeljima, braći i sestri i njihovim obiteljima, rodbini i prijateljima, kao i svim župljanima i dobrim ljudima koji su pripomogli u organizaciji ovoga mladomisničkog slavlja.

Nakon mlade mise ispod kampanela na trgu je uslijedilo bratsko druženje za sve sudionike slavlja, uz piće i kolače koji su pripremili župljani župe Vodice.

Za prigodu mladomisničkog slavlja Josip Mateša Jole izradio je simboličnu figuru franjevca u obliku križa tau sa raširenim rukama koji gleda prema oltaru. Na njemu je napisano mladomisnikovo geslo: „Oče, proslavi ime svoje“ te su prikazani simboli triju redovničkih zavjeta: čistoće, siromaštva i poslušnosti. Župljani su ukrasili i uredili župnu crkvu i okoliš i trg ispred crkve.

Mladomisničkom slavlju prethodila je trodnevna duhovna obnova i priprava koju su predvodili prvog dana fra Ivan Režić, magistar novaka i novaci s Visovca, druga dva dana fra Ivan Maletić.
Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam

djelomid1.jpg


Klikni na plakat za više info

Klikni na plakat za više infoImage is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close