• 16 Lip - 18 Lip
  • 19 Lip - 12 Srp
20 Svi 2019 Šibenska biskupija Šime Strikoman

Prigodnim programom i misnim slavljem u crkvi Našašća svetog Križa obilježeno 50 godina djelovanja sestra Franjevki od Bezgrješne

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019 15:28
Pedeset godina djelovanja sestra Franjevki od Bezgrješne u župi Vodice obilježeno je prigodnim programom i misnim slavljem u nedjelju 19. svibnja u župnoj crkvi Našašća svetog Križa u Vodicama. Misno slavlje predvodio je umirovljeni biskup Ante Ivas.


U sklopu prigodnog programa prvi se obratio župnik Vodica don Franjo Glasnović. Ovaj jubilej je za nas Godina milosti Gospodnje, slavlje radosti te zahvale Gospodinu i našim sestrama za njihovu prisutnost, ljubav i dobrotu među nama, poručio je župnik Glasnović.

„U ovih pedeset godina djelovanja u našoj župi djelovalo je i izmijenilo se dvadeset sestara i svaka je na svoj način i s darovima koje im je Gospodin darovao ostavila svoj trag. Poštujući sve sestre i njihov rad, ovdje se s osobitim poštovanjem i ljubavlju prisjećamo blagopokojne sestre Alojzije Šušnjara koja je dvadeset i pet godina djelovala u ovoj župi i ostavila neizbrisiv trag ljubavi i služenja“, kazao je vlč. Glasnović.

„Izričemo i veliku zahvalnost vama drage sestre redovnice u ime svih nas od naše djece i mladih ,obitelji, muževa i žena, djedova i baka, bolesnih i starih, potrebitih i nemoćnih, svih pastoralnih skupina i udruga u župi, nas svećenika, ljudi, vjernika, sumještana i građana ove župe i grada, za svaku vašu toplu riječ, osmjeh, radost, pouku, probu, pjesmu, cvijet, požrtvovnost, sebedarje, savjet, razumijevanje, utjehu, blizinu, pomoć koju smo od vas primili po vašoj ljubavi i služenju. Čestitam vam ovaj vaš veliki jubilej sa željom i molitvom da Gospodin čija su vremena i vjekovi i nadalje svojom milošću i ljubavlju, dobrotom i blagoslovom, nagradi i prati sve vas, vašu Družbu i vaše djelo služenja njemu i nama, do sljedećega jubileja i vječnosti u njegovu Kraljevstvu. Živjele, s nama molile, i nadalje radosne i sretne bile“, poručio je između ostalog don Franjo Glasnović.

Cijeli govor župnika don Franje Glasnovića preuzmite OVDJE

Vodice - 50 g. Časne 249.JPG

Zauzeti vjernik Josip Jole Mateša prisutnim sestrama obratio se sa prigodnim stihovima. Sestrama je riječi zahvale uputio i zauzeti vjernik Ivica Strikoman.

Vrhovna poglavarica sestra Zdravka Gverić zahvalila je vjernicima i svećenicima Vodica na svemu što su učinili za sestre. Zahvalila im je na podršci i suradnji. Iskrena vam hvala za prijem sestra, molitvu, kršćansku ljubav i podršku i pomoć koju ste na bilo koji način iskazali sestrama. Preporučamo da ih i dalje pratite molitvom i suradnjom kako bi redovničkim posvećenjem i poslanjem svjedočile evanđeosku poruku ljubavi, radosti i mira u duhu svetog oca Franje i Službenice Božje majke Klare Žižić. Zahvalila je i sestrama koje su djelovale u Vodicama. Svaka na svoj način s molitvom i velikodušnim zalaganjem dale ste i dajete svoj doprinos u izgradnji kršćanskog života na duhovnoj odgojnoj, katehetskoj pastoralnoj, kulturnoj i karitativnoj razini župe i grada Vodica.

Foto: Šime Strikoman / Tekst: Šibenska biskupija

60722393_2322514127840888_8477723696604119040_o.jpg
foto: Gradska knjižnica Vodice

Na samom kraju Trodnevnice, nakon što je završio službeni dio obilježavanja njihovih prvih pedeset godina prisutnosti u Vodicama, časne sestre pripadnice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne još jednom su došle u Gradsku knjižnicu Vodice pogledati izložbu fotografija priređenu u čast njihova jubileja.

Među njima su bile i Vrhovna poglavarica reda sestra Zdravka Gverić i sestra Terezija Zemljić, autorica Zbornika priređenog prigodom 300. godišnjice preminuća Majke Klare Mare Žižić, osnivačice Družbe. Izložbu su došli pogledati i otac biskup u miru, naš Vodičanin Ante Ivas, zatim bivši gradonačelnik Vodica Rade Ivas sa suprugom, Šime i Ivica Strikoman, koji su dosta pripomogli u organizaciji i pripremi trodnevne proslave, te vodički i katedralni župnici don Franjo Glasnović i don Krešimir Mateša, a ugostila ih je ravnateljica knjižnice Sanja Radin-Mačukat. Otac biskup prisjetio se i dječačkih dana kada je u zgradi u kojoj je smještena knjižnica pohađao prve razrede pučke škole, a valja istaknuti da je za njeno useljenje u ove prostore najzaslužniji baš njegov brat Rade jer je bio inicijator te ideje.

Na kraju posjete knjižnici svi su pozirali za „milenijsku“ fotografiju, prvo autoru ovog teksta, a onda i „doktoru“ fotografije Šimi Strikomanu.

Izložba se može razgledati do 25. lipnja.

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam
djelomid1.jpg

Ljetne bakanalije

fhka_plakat.jpg
Klikni na plakat za više 

banner-info-1905-360x250.jpg
Untitled-1.jpg
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid
kompostiranje

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close