12 Pro 2016
  1986

Bogatim duhovnim sadržajima proslavismo 3. nedjelju došašća (11.12.2016.)

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 21:43

Postoje dani u životu jedne župe, i djelovi crkvene godine, kada je sve standardno, uobičajeno. Postoje dani i vremena koje zovemo "jakim, snažnim" vremenima crkvene godine. To su vremena u kojima Božja Riječ govori snažnije i dublje, u kojima smo pozvani na vrlo angažirani vjernički život, svjedočenje, djelovanje. Neki od tih perioda su Došašće i Korizma, pripreme za najveće kršćanske svetkovine: Božić i Uskrs.

Bibičari za Caritas i skazanje o sv. Luci

Osvrnemo li se samo na ovogodišnju Treću nedjelju došašća u našoj župi, biti će nam jasno o kojem se dinamizmu radi.
Jutarnja misa u 9 sati bila je označena Caritativnom akcijom naših biblličara koja je doživjela svoj finale, kao i kratkim dramskim skazanjem KU "Perlice".
Djeca bibličari prinijeli su 2.445, 00 kn, koje su im vjernici prošle nedjelje dali pri kupnji njihovih uradaka, lijepih božićnih čestitki. Sve to darovali su župnom Caritasu koji organizirano i brižno skrbi za 60-tak štićenika, osoba slabijeg imovinskog stanja.
Naše "Perlice" sastavljene od djece i starijih, predstavile su nam na slikovit i dojmljiv način kako su stari vodičani nekada slavili sv. Lucu.

Pohod o. Biskupa i naši krizmanici

Večernja sv. misa bila je na osobit način u znaku prepune crkve koja je odzvanjala izvjesnim šušurom i radosnim očekivanjem. Naime, po prvi put nas je pohodio o. Biskup i preslavio sv. Euharistiju u zajedništvu sa župnikom don Franjom i don Ivanom Č, i don Krešimirom M.
Bila je o večer predstavljanja krizmaničkih kandidata našoj vjerničkoj župnoj zajednici u koju će se oni, upravo po sakr. sv. Potvrde, kao odrasli pritjeloviti.
Krizmanici su prozvani od župnika don Franje, aktivno sudjelovali u slavlju kroz čitanje i paljenje svijeća, animirano od njihove vj. Valerije.
Na kraju same sv. Mise, u ime vjernika naše župe, oca Biskupa pozdravila je, sada "vodiška" , a inače Senjkinja, gđa Tatijana Roca.

Sama treća nedjelja došašća kao nedjelja Caritasa imala je finale u upravo hvale vrijednoj akciji Caritasa koju je započeo pok. don Frane Š., a nastavio sadašnji župnik u suradnji s djelatnicima Caritasa: darivanje 3. i svakog daljnjeg djeteta u obitelji koje su ove godine dobile prinovu.

Bila nam ovako bogata nedjelja svima na blagoslov, a ovaj Caritasom označen sadržaj poruka i poziv da se nikad ne umorimo čineći dobro.

vj. Valerija Buha

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close