Logotip proslave 600 godina posvete i blagoslova novoobnovljene stare župne Crkve sv. Križa u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Dizajn vizualnog identiteta u logotipu i tipografiji za veliki Jubilej - Proslavu  600 godina od posvete stare župne crkve sv. Križa na starom groblju, na Punti u Vodicama, koju naša župa slavi u ovoj godini, 19. 10. 2021.  izradio je naš sumještanin i umjetnik Roko Ivanda 

Logotip predstavlja sliku stare župne crkve sv. Križa na Punti u Vodicama. Uz sliku crkve je i čempres koji pokazuje da se crkva nalazi na starom groblju. 

Brojke pokazuju godinu Jubileja i godinu posvete i proslave koja se proslavlja. 

Tipografija slova koja se odnose na naziv župe i grada a koja su napisana i latiničnim i glagoljskim pismom pokazuju duhovnu i kulturnu povijest i identitet župe i grada Vodica.

Latinična slova koja su u nazivu župe pokazuju duhovni i vjerski identitet župe koja je kroz svoju dugostoljetnu povijest bila obilježena kršćanskim znakom vjere i spasenja. 

Rizk Casino Bonus

Slovo S stilizirano je tako da je u njemu naznačen znak kriiža koji je žute boje, koja predstavlja svjetlo koje iz njega za kršćane proizlazi, ujedno je to i liturgijska boja koja označuje slavlje i proslavu.    

Glagoljska slova, s istaknutim glagoljskim slovom V   prisutna i u nazivu patrona, a osobito naglašeno u nazivu grada pokazuju da su  župa i  grad Vodice u svojoj povijesti bili protkani i glagoljskim pismom i hrvatskim narodnim  identitetom.

Vjedje je bilo slovo u glagoljici kojim se pisao glas V. Ova riječ označavala je zapravo treće lice jednine sadašnjeg vremena glagola znati. Iz povijesti župe i grada, vidljivo je da su i glagoljicu i glagoljanje znali i poznavali te se njima služili i u liturgiji i pjevanju stari Vodičani, dio toga prisutan je i danas u pučkom pjevanju i bogatoj crkvenoj baštini koja se i danas njeguje.

djelomob1.jpg