„SLAVA OCU I SINU I DUHU SVETOME!“

Slavlje Prve pričesti u župi Našašća svetog Križa u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 30. svibnja 2021. godine u našoj župi Našašća svetog križa  u Vodicama proslavili smo Prvu svetu pričest. Dan prije u subotu 29. svibnja naših 55 pripravnika pristupilo je sakramentu pomirenja u kojem su doživjeli Božju ljubav i milosrđe. 

Za ove svete susrete sa živim Kristom u svetim sakramentima, u zajedništvu Presvetoga Trojstva, naša su se djeca pripremala od listopada prošle godine. Svi znamo da je i ova godina zbog korone virusa,  bila izazov i poticaj nama župnim katehetama i  župnicima, kako i na koji način biti odgovoran i zaštiti djecu od virusa, a isto tako buditi nadu i vjeru kod  djece i roditelja, da nas jedino Bog može sačuvati i osloboditi od svih virusa, koji nas napadaju svaki dan  i žele zaraziti dušu i tijelo naše djece i mladih. 

U toj pripremi djeci sam često naglašavala da je Krist naš Liječnik koji nas može i hoće izliječiti od svih bolesti. Ali Krist poštiva našu slobodu, odluku, dobru volju,  a to je da s vjerom pristupimo Liječniku-Kristu, koji nas liječi u svetoj ispovijedi i  hrani svojim Tijelom i Krvlju u Crkvi koja je za nas vjernike „duhovno lječilište“ bolnica.   Zato uvijek iznova zahvaljujemo Presvetom Trojstvu (Ocu, Sinu i Duhu Svetome) za milosti koje primamo po svetim sakramentima.  

Djeca su oduševljeno i radosno sudjelovali u pripremi kroz župski vjeronauk i pjevanje. Dan Gospodnji nedjelja bio je vrhunac, kad su se djeca  s ostalim članovima  župske zajednice, okupljali oko Kristova stola. Tako su nestrpljivo iščekivali i dan svoje Prve pričesti kad će i oni Isusa primiti u svoje srce. 

Rizk Casino Bonus

Osvanula je lijepa, sunčana i burna nedjelja, svetkovina Presvetoga Trojstva, kad su naši prvopričesnici u pratnji svojih roditelja i najbliže rodbine  u bijelim haljinama zabijeli i plato ispred župske crkve. Vidno uzbuđeni i radosni u svečanoj procesiji ušli su u crkvu uz skladno pjevanje „Hvaljen budi o Bože o Kralju naš…“ Prije početka Svete Mise pozdrav i čestitku prvopričesnicima u ime svih roditelja izrekao je tata Igor Friedrich. Župnik don Franjo Glasnović započeo je Svetu Misu u ime Presvetoga Trojstva Oca, Sina i Duha Svetoga a djeca su radosno sudjelovali svojom molitvom, pjesmom, prinosom darova i recitacijom. Ljubav i zajedništvo prvopričesnika dosegla je svoj vrhunac kada su djeca s vjerom prvi puta primili Isusa u svetoj pričesti. Svoju zahvalnost Isusu izrazili su radosnom pjesmom koja je bila i  iskrena molitvu: „Isuse, Isuse, u maloj bijeloj hostiji, Isuse, Isuse u srcu mi ostani!“

Neka je slava i hvala Ocu i Sinu i Duhu Svetome za naše drage prvopričesnike. 

Neka ih zagovor svetog Josipa, u godini svetog Josipa, i u čijem je  znaku i bila ovogodišnja pričest prati čuva.

O, blaženi Josipe, vodi putem života naše prvopričesnike, izmoli im milost, milosrđe i hrabrost i brani ih od svakoga zla. 

s. Klara Pavlović

djelomob1.jpg