13 Ruj 2020
  2186

Deset godina svećeničke službe s vama i za vas

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 13 Rujan 2020 13:34

Don Franjo Glasnović slavi 10 godina svećeničke službe u župi Vodice. Tim povodom uputio je prigodno pismo mještanima i župljanima Vodica

Poštovani, župljani, sugrađani i sugrađanke, draga braćo i sestre u Kristu,

Danas, na spomendan sv. Ivana Zlatoustog,  13. 09. 2020.  se navršava deset godina moje svećeničke i župničke službe u Vodicama. Deset godina s vama i za vas. 

Deset godina u životu čovjeka je relativno: no tih deset godina u Vodicama je malo manje od četvrtine moga života i malo više od polovine moga svećeništva, stoga u ovom trenutku izričem ovih nekoliko riječi: 

Zahvaljujem Bogu za njegovu milost, pomoć i snagu koju mi  je udijelio u obnašanju ove službe za vas. 

Zahvaljujem i svima vama dragi župljani i sumještani od naše djece i mladih, roditelja i obitelji, starijih, te svih drugih koje sam susreo u svojoj župničkoj službi u župi i gradu. 

Zahvaljujem svim suradnicima, članovima vijeća i udruga, sestrama redovnicama i ž. vikarima i svećenicima koji su mi pomagali i koji i danas pomažu u župi. 

Hvala svima koji su mi ovih proteklih godina – molitvom, žrtvom, ljubavlju, iskrenim sugestijama i dobronamjernim kritikama – pomagali i nastojali pružiti pomoć i podršku u pastoralnom i duhovnom radu u ovoj mojoj svećeničkoj službi za vas. 

Kao u svakom ljudskom životu i u mome se očituju i ljudske slabosti, toga sam itekako svjestan. Za svoje ljudske i svećeničke slabosti i ograničenosti iz kojih su proizašle pogreške i propusti molim za razumijevanje i oproštenje. 

U ovih deset godina bilo je mnogo radosnih i veselih trenutaka, proslava i slavlja, jubileja, radosti i veselja koji su obogatili moj život i svećeničko služenje. 

Bilo je žalosnih i tužnih trenutaka i ispraćaja koji su me pogodili i potresli i  izazvali u meni suosjećanje i žaljenje. 

Bilo je i križeva koje je trebalo nositi i pod njima padati i s njima ustajati i dalje hoditi za Gospodinom i   Učiteljem prema onoj Pavlovoj s kojom sam i započeo svoj nastup u Vodicama na početku: „A ja Bože sačuvaj da bi si se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista

Bilo je neizvjesnosti, nesigurnosti i strahova koje je trebalo  prebroditi, pobijediti i nadići.  Sve sam to doživio,  živio i dijelio s vama. 

U daljnjem radu i službi preporučam se i nadalje u vaše molitve, molim pomoć i podršku kako  bih i nadalje mogao živjeti i svjedočiti među vama snagu Kristova evanđelja, iz Kristova križa učio mudrost i poniznost, od Gospodina dobio njegovu milost i snagu njegova Svetoga Duha, da i dalje živim s vama i za vas te u svakome prepoznajem  Krista kojega ću ljubiti i služiti. 

Svima želim Božji blagoslov, mir i svako dobro!


Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close