22 Pro 2019
  3510

Svjedočanstvo hodočasnika: Hodočašće na Okit u Božjem znaku i čudu

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

I ove godine ka i lani iša san na jedno posebno misto, misto di je Nebo dalo znak ljudima.
Put do njega i ono samo dalo mi je da dobro razmislin o vrimenu u kojen živin, dalo mi je da se zapitan koliko jako virujen svon Bogu i koliko  san otrovan zlon oko sebe .

Motaju oni koji nisu upoznali Spasitelja zlo u najlipše celofane i najsvitlije lampice na svitu .

Jučer je cili dan cipala kiša, Mućko polje pliva moš vaterpolo igrat na njemu i prognoza kaže još tako par dana .

U Dugopolju dočekan autobus koji ide u Vodice , organizirano se ide na nočno hodočašće i večernju misu u 23 h na OKIT.

Okit me već par puta zva, lani san bija u ovo isto vrime i još jedanput ove godine al pješke iz Solina . Na brdu poviše Vodica tri puta su rušili crkvu i svaki put bi je vridan narod tog kraja ponovo podiga . 

Znači kiša cipa ka blesava, po auto putu povodaj, šofer jedva vozi o puste kiše, nevidi se prst prid noson, dođemo u Vodice, izađen iz busa kad ono zvizde na nebu ka da je bura puvala 7 dana , mislin se ČUDO .

Prošetali smo jedno 5- 6 km do Okita sa najlipšin nebon koje san vidija u zadnje vrime .

Svati čovik onda šta je u biti Božić i kakvin bi svitlima tribale bit okićene ulice u našin gradovima i mistima - NIKAKVIN ! Nema ukrasa tako lipog ka šta je nebo , sa ovin pustin blištavilon od letrike žele nan samo skrenit pažnju sa NEBA, onog Neba koje nan je u liku malog diteta poslalo spas , poslalo nešto najviše šta čovik može primit na dar , poslalo čistu i nevinu LJUBAV .

Penjali smo se tako na moj Okit uz molitvu krunice , upa sa skoro u fošu jer nisan moga spustit pogled sa nebeskog platna koje je tu večer Gospodin iscrta radi nas .

Došli smo gori, uša san u crkvu i ugleda NJU s NJIN , Mariju sa diteton Isuson koji u ruci drži moj ŠKAPULAR ,raspa san se , raspa od lipote te slike toliko da se ni sad još nisan zalipija .

Agregat radi, svitlost minja intezitet a misu pridvodi don Josip Mužić, svećenik koji me doveja Isusu , moj duhovnik , prijatelj , otac , čovik zbog kojeg san novo rođen , onaj koji mi je otvorija oči da san i ja Božije dite i da bez obzira šta nisan nikad bija s

Njin da me Bog ljubi i čeka .

Dočeka me i noćas , raduje se On svakon našen susretu , veseli se svakon mon koraku jer san sa svakin bliže Njemu. Propovid kakvu samo don Jozo more održat , puna istine , bez onog celofana i lažnih lampica sa početka posta . Propovid na kojoj se jasno puku kaže šta je zlo , kako se tribamo ponašat i kome se jedino tribamo uticat. 

Na misi pivaju Vodički pivači , ljudi moji puca zrak oko mene od puste zije , ka da grdelini cipaju najlipše batude , u onoj tišini noći čut njihove napjeve i izvorno pivanje bolje je od iti jednog koncerta na svitu .

Završila misa a ja se malo povuka ,sam od svita u mrak , mrak u kojemu se jedino dobro vidi .

Oden do mista na kojemu je raslo drvo klena , to stablo je imalo 3 grane i grana koja je resla put crkve svake 3 godine na badnju večer 10 min prije ponoći bi prolistala i procvitala .

Čudo je to jedìnstveno u svitu bilo , čudo kojemu je nekome toliko smetalo da je mora posić stablo , ne ga posić nego ga iščupat iz korjena . Al privarija se taj neko , iako je posađen novi klen , sasvin običan koji cvita i lista ka i svaki drugi nema te sikire koja more posič viru naroda ovih krajeva . Cvita posičeni klen priko ljudskih pupoljaka i mladog lišča koji se rađa u našen narodu.

I za kraj, svatija san da su komunisti koji su posikli to drvo , isti oni koji su devastirali sve svetinje našeg naroda bili veliki vjernici , jer da nisu virovali u Isusa i njegova čuda onda se ne bi ni trudili toliko zatrit sve šta dolazi od Njega .Virovali su oni na neobičan način al su virovali .

Spustili smo se sa Okita sili u bus i doma .

Sad ovo pišen a vanka cipa kiša , prognoza pogođena 100 % , pogođena za sve osin onih koji viruju jer u meni cipa sunce ka u osmi misec , cipa sunce mog OKITA !


Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close