09 Ruj 2018

Župa Vodice dobila župnog vikara (kapelana)

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 14:11

Naša župa Našašća sv. Križa osobito je radosno proslavila nedjelju, 23. kroz godinu 9. rujna.

Razlog tome bio je naš novi pastoralni suradnik, župni vikar - kapelan kojeg ova župa nije imala još od pedesetih godina dvadesetoga stoljeća.

Na svim svetim misama, počev od jutarnje, župnik don Franjo Glasnović, pročitao je dekret oca Biskupa. Službeni je to dokument, kojim se, u ovom slučaju u službu uvodi novog kapelana naše župe don Josipa Mudronju.

 

Župnik se na početku sv. Mise obratio don Josipu pozdravnim riječima:

„Drago don Josipe!

Radosna srca Vas pozdravljam u ime vjernika ove okupljene zajednice Božjega naroda te svih župljana i građana ovoga grada. Dolazite u drevnu župu sv. Križa koja je bogata duhovnom tradicijom i baštinom, na što smo ponosni.

Vaš dolazak smatramo velikim Božjim darom i providnošću. U ovoj župi prema kronotaksi župnika i kapelana, u njoj nije bilo župnog vikara od pedesetih godina dvadesetoga stoljeća.

Ova župa je danas jedna od najvećih u našoj biskupiji, svakim danom u njoj su duhovne i pastoralne potrebe sve brojnije i zahtjevnije, vjerujemo da će Vaš dolazak i pastoralno služenje pripomoći da ona nadalje još više zaživi duhovnim životom.

Svećenik je uvijek čovjek u službi Bogu i drugima. Vjerujemo da će Vaše služenje biti u službi Bogu i povjerenim ljudima u ovoj župi i gradu.

Srdačno Vam želimo i za to molimo: da Vaš život i služenje među nama bude u mudrosti Božjoj, prema onoj Pavlovoj: „A ja, Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista.“ (Gal 6,14) Neka Vas Gospodin u tome vodi, jača i snaži te prati zagovor naše Gospe od Okita.

Dobro nam došli i dugo s nama živjeli, molili i radili. „

Kako i sam o. Biskup reče u Dekretu, župa Vodice veličinom i brojem vjernika jedna je od najvećih u šibenskoj biskupiji. Ne smijemo ni zanemariti i živost ove župe, pastoral koji se odvija u brojnim grupama, od kojih neke imaju dugu tradiciju, a neke su formirane u novije vrijeme…

Kad čovjek samo spomene naše Žudije, zborove odrasli, mladi i dječji, Caritas, biblijsku zajednicu odraslih, biblijsku grupu djece, skaute, obiteljsku zajednicu, te prvopričesnike, krizmanike, mlade…, kad se samo prisjetimo tolikih sprovoda, vjenčanja, potrebe za ispovjednikom…. vrlo je jasno da župa potrebuje više od jednog svećenika, koji će u zajedništvu sa župnikom, katehetama i redovnicama pastoralno skrbiti za vjernike.

Radosni i počašćeni dolaskom don Josipa, i zahvalni Gospodinu koji svojom providnošću vodi i našu župu i sigurni smo, stoji svojim vodstvom iza ovog dolaska, kličemo dobrodošlicu našem kapelanu, suradniku i radnom kolegi:

Dobro nam došao don Josipe!

Ugodno se osjećaj među nama i obogati nas svojim iskustvom svjedočke blizine Kristove!
Vjer. Valerija B.

vikar (3 of 12) (Custom).jpg

Don Josip Mudronja rođen je 6. travnja 1989. godine u Zagrebu od oca Vladimira i majke Nede.

Najmlađi je od sedmero djece u obitelji. Godine 1995. krenuo je u osnovnu školu Otona Ivekovića kada je napravio i svoje prve ministrantske korake na oltaru. Kroz obiteljski i župni život posijano je sjeme zvanja.

Nakon završene osnovne škole 2003. godine upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na Šalati kao vanjski učenik, a 2007. godine Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu kao student laik. Drugu godinu studija nastavlja kao bogoslov. Zaređen je za đakona 29. rujna 2012. Sakrament svetoga reda primio je po rukama nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića 15. lipnja 2013.

Kao župni vikar djelovao je u župama zagrebačke nadbiskupije: u Velikoj Gorici /Navještenje BDM/ i Zagrebu /sv. Josip/

djelomob1.jpg

Najnovije
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close