09 Pro 2016
  2016

Župan Goran Pauk potpisao je Europsku povelju o ravnopravnosti spolova žena i muškaraca na lokalnoj razini

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Prosinac 2016 11:16

Uoči obilježavanja 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava, župan Goran Pauk danas je potpisao Europsku povelju o ravnopravnosti spolova žena i muškaraca na lokalnoj razini.

 

Nakon potpisivanja povelje, župan je izrazio zadovoljstvo što je Šibensko-kninska županija ušla u društvo 1500 lokalnih i regionalnih vlasti iz 32 države koje su se obvezale na provođenje odredbi Europske povelje. Potpisivanjem povelje Šibensko-kninska županija izrazila je političku volju za implementaciju politike ravnopravnosti spolova u sve segmente političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života, sukladno svojim nadležnostima.

„Za pružanje jednakih mogućnosti nužno je uklanjanje rodnih stereotipa i višestruke diskriminacije na kulturnoj, političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i nacionalnoj razini, stoga pozivam sve županije da se priključe potpisivanju ove povelje.", poručio je župan Pauk.

Do sada su Povelju potpisale: Dubrovačko-neretvanska županija, Istarska županija, Krapinsko-zagorska županija, Varaždinska županija, Bjelovarsko- bilogorska, Vukovarsko-srijemska županija i Primorsko-goranska županija. Pored navedenih županija Povelju su potpisali i gradovi: Vodice, Delnice, Solin i Opatija.

Potpisivanju Povelje nazočili su i zamjenik župana Zoran Smolić, ujedno i predsjednik Županijske koordinacije za ljudska prava i Senka Bilać, pročelnica Ureda župana i tajnica Županijske koordinacije za ljudske prava.

Europsku povelju o ravnopravnosti spolova žena i muškaraca na lokalnoj razini, donijelo je Vijeće europskih općina i regija (CEMR), koje predstavlja najveću organizaciju lokalnih i regionalnih vlasti u Europi, a čini je 57 organizacija koje predstavljaju lokalnu i regionalnu razinu teritorijalne organizacije svake države, iz ukupno 41 države (predstavlja 150 000 lokalnih i regionalnih vlasti).

DSC_1065_Custom.jpg

CEMR već dugi niz godina aktivno promiče ravnopravnost žena i muškaraca na lokalnoj i regionalnoj razini. Europska Povelja o ravnopravnosti spolova žena i muškaraca na lokalnoj razini pokrenuta je 2006., kao nastavak na inicijativu "Grad za ravnopravnost". Predstavljena je na 6. Europskoj ministarskoj konferenciji Vijeća Europe i na sjednici Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta 2006. Europskom poveljom CEMR želio je dodatno potaknuti lokalne i regionalne vlasti na implementaciju politike ravnopravnosti spolova u praksi i to političkim obvezivanjem, tj. potpisivanjem Povelje.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše
  Information
  Podijeli
  Information

  KLIKOM PO VODICAMA I SRIMI: Pogledajte kako naši mještani uživaju u šetnji nakon dva dana kiše

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close