Veljača 12, 2016 3328

U Šibeniku svečano obilježena 26. obljetnica HDZ-a Šibensko kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Šibeniku svečano obilježena 26. obljetnica HDZ-a Šibensko kninske županije i Grada Šibenika. Na svečanoj obljetnici nazočio je predsjednik stranke, Tomislav Karamarko, visoki stranački dužnosnici kao i veliki broj simpatizera. - prenosimo vijest i fotografije sa Šibenskog portala

– Na zadnjem našem skupu, u dvorani Baldekin, predsjednik stranke mi je tada dao zadatak uzviknuti oba su pala. To se nije dogodilo onda, ali zato sada kažem: Oba su pala! Imamo Pantovčak i Banske dvore! – riječi su župana Gorana Pauka koji je ovu priliku istaknuo da spomene TLM i Jadransku banku i zamolio Karamarka i vodstvo da pomognu u rješavanju tog problema.

 

Istu problematiku je u svom govoru spomenuo i gradonačelnik Burić koji je zamolio u prvom redu kao građanin, ne gradonačelnik, da se riješi problem TLM-a i Jadranske banke:

– Ovaj problem je bitno riješiti, jer tržište već postoji – grad ima stručnu i znanstvenu osnovu za razvoj i mi ćemo tada imati grad koji bilježi samo dobre rezultate.

Rizk Casino Bonus

Osvrnuo se i na dosadašnji rad vodstva grada gdje nije koristio termin vlast, već odgovornost upravljanja.

– Nije mjesto da se hvalim među svojima što smo sve napravili, to oni znaju. U ovom trenutku ja mogu reći da smo mi obraz sačuvali, obećano ispunili i to nisu magla i PR, već opipljive stvari – rekao je Burić.

Za glazbeni program su bile zadužene klapa Skradinke i klapa Šijun koji su otpjevali prigodne pjesme i potaknuli publiku na pljesak.

av.jpg

Na pozornicu se popela i Andrea Vodanović, glavna tajnica Mladeži Europske pučke stranke, koja je istaknula veliki problem iseljavanja mladih.– Prije nekoliko godina sam razgovarala s premijerom Irske i pitala zašto se tamo ne služe mise za Hrvate. Tada ih je bilo tek 12 registriranih. Danas šaljemo svojeg misionara jer je taj broj dosegnuo nekoliko tisuća – istaknula je.

Josipa Rimac je naglasila kako je bit ovakvog velikog događaja nije samo smješkati se, već raditi dalje, raditi na novim planovima i napretku.

– Tražimo banku, TLM, novu bolnicu, brzu cestu Šibenik – Drniš – Knin. Nečelnici imaju vrijedne projekte u svim mjestima i vjerujem da će se sve to prepoznati. Čemu sve ovo ako nas na sljedećim godišnjicama bude manje i ako egzistenciju budemo morali tražiti ne van županije, već van države – rekla je Rimac u svojem govoru.

Posljednji govornik večeri je bio prvi čovjek stranke i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, koji se u svojem govoru vratio na prve dane stranke.

– Prije 26 godina smo mi znali gdje nas srce vodi, imali smo svoje čežnje i strahove, prijetilo nam othrvaćivanje i nestanak hrvatskog naroda. Mnogi članovi iz te generacije su bili prvi u vojsci, nabavljali smo sredstva za obranu. Mi s pištoljima i puškicama, na suprotnoj strani oni sa tenkovima i teškim naoružanjem. Govorili su svi da su oni tada bili četvrta vojna velesila u svijetu, a mi smo ih dobili. Ja neću poistovijetiti stranku s državom, ali moram istaknuti njezinu ulogu u nastanku te iste. – rekao je Tomislav Karamarko koji je imao još jedno vraćanje u prošlost, ono na izbornu noć u studenom.

– Mogla je biti veća razlika, kažu, ali bitni su konačni rezultati. Isto tako tvrdim da tu večer nešto nije bilo u redu s kompjuterima i to ćemo dokazati.

Večer nije prošla bez komentiranja predstojećih unutarstranačkih izbora, ali svi govornici su rekli isto – oni su jedinstveni!

– Svi smo mi u istom timu! Večeras slavimo sva djela i možemo slobodno reći da nije bilo HDZ-a i dr. Franje Tuđmana, ovakve Hrvatske ne bi bilo – riječi su Nediljka Dujića, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a.

Vaša reakcija na članak
Tags
djelomob1.jpg