Rujan 15, 2022 609

Župan s poduzetnicima potpisao ugovore o dodjeli subvencija u iznosu od 175.350,00 kuna

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić potpisao je danas ugovore s poduzetnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu subvencija za sufinanciranje marketinških aktivnosti i kupnju dugotrajne imovine.

„Šibensko-kninska županija kontinuirano potiče razvoj poduzetništva na svom području, a u skladu s Programom dodjele poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva u 2022. godini, do danas su odobrena sredstva za ukupno 129 gospodarskih subjekata. Od ukupno osiguranog iznosa od 1.250.000,00 kuna za sufinanciranje ulaganja u marketinške aktivnosti, stručno osposobljavanje i usavršavanje, kupnju dugotrajne imovine te razvoj inovacija, poduzetnicima je odobren iznos od 1.098.330,00.“, istaknuo je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić.

U ovom krugu natječaja, 21 poduzetniku odobrene su subvencije u iznosu od 175.350,00 kuna. Poticajna sredstva dodijeljena su za sufinanciranje marketinških aktivnosti i kupnju dugotrajne imovine.

Svi potpisnici ugovora istaknuli su kako će im dodijeljena sredstva biti od izuzetne koristi za poslovanje, posebno u uvjetima velikih poskupljenja energenata, te zahvalili Županiji na podršci.

Rizk Casino Bonus

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticajnih sredstava gospodarskim subjektima u 2022. godini je otvoren do iskorištenja osiguranih sredstava, a najkasnije do 1. studenog 2022. godine.

„Koristim ovu priliku pozvati poduzetnike s područja naše županije da se odazovu Javnom pozivu budući da nam je na raspolaganju ostalo još 151.670,00 kuna. Sufinancirati se mogu ulaganja u marketinške aktivnosti, stručno osposobljavanje i usavršavanje, kupnju dugotrajne imovine te razvoj inovacija, i to do 80% prihvatljivih ostvarenih troškova, a najviše do 20.000,00 kuna.“, kazao je župan dr. sc. Marko Jelić.

Korisnici Programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva isključivo: obrti, društva s ograničenom odgovornošću, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću i proizvodno uslužne zadruge (osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo), a koja su registrirana i djeluju na području Šibensko-kninske županije te imaju najmanje jednog zaposlenog.Popis gospodarskih subjekata kojima je dodijeljena subvencija objavljen je na službenoj internetskoj stranici Šibensko-kninske županije https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr
Obrasci zahtjeva za dodjelu subvencije za 2022. godinu preuzimaju se u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije ili na službenoj internetskoj stranici Šibensko-kninske županije

https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/informacije/poduzetnistvo/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-poticajnih-sredstava-gospodarskim-subjektima-u-2022-g/2915.html

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 022/460-708 ili 022/460-737.

 

djelomob1.jpg