Desto desk
07 Tra 2021
    290

Župan Goran Pauk potpisao ugovor s HGSS-om

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Župan Goran Pauk i pročelnik šibenske Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja g. Mislav Čupić potpisali su danas Ugovor o financiranju. Predmet ovog ugovora je financiranje rada HGSS-a iz sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2021. godinu, a sve u cilju zaštite života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima te u drugim izvanrednim okolnostima kada treba primijeniti posebno znanje, opremu i kadrove koji se koriste u gorskom spašavanju.Županija će rashode navedene u financijskom planu šibenske Stanice HGSS-a financirati u iznosu od 125 tisuća kuna, a iznos koji je osigurala Šibensko-kninska županija bit će utrošen na razvoj tehničko-tehnološke opremljenosti, osiguranje spremnosti i pripravnost, razvoj infrastrukture te na djelatnosti obuka i edukaciju.

„Šibensko-kninska županija naše HGSS-ovce financijski i na svaki drugi način podupire od samog njihovog osnutka, već dvadesetak godina, a županijska sredstva čine oko 25% ukupnog proračuna kojim raspolažu. Koristim ovu priliku zahvaliti svim članovima Hrvatske gorske službe spašavanja koji rade u iznimno teškim uvjetima i koji vrlo često spremno riskiraju vlastiti život kako bi spasili tuđi.“, kazao je župan Goran Pauk naglasivši kako HGSS u zadnjih godinu dana daje veliki obol i u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Gospodin Mislav Čupić zahvalio je županu na podršci naglasivši kako njihova Stanica sa Šibensko-kninskom županijom već godinama ostvaruje izuzetno kvalitetnu suradnju.

Hrvatska gorska služba spašavanja je javna služba koja osigurava pripravnost, hladni pogon, raspoloživost ljudi i opreme, kao i održavanje znanja i sposobnosti te stručnost pripadnika u vrlo zahtjevnoj, visoko rizičnoj i odgovornoj aktivnosti 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

 


djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close