03 Ožu 2021
    334

Nacionalni park „Krka“ jedno je od prvih zaštićenih područja koja su dobila oznaku sigurnosti „Safe stay in Croatia“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

„Safe stay in Croatia“ nacionalna je oznaka sigurnosti koja na svjetskoj turističkoj karti Hrvatsku pozicionira kao sigurnu i poželjnu destinaciju. Nacionalni park „Krka“ među prvima je dobio oznaku „Safe stay in Croatia“ koja jamči da on djeluje prema aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja i pružatelja turističkih usluga kako bi se u potpunosti zaštitilo zdravlje posjetitelja i djelatnika Parka. S obzirom da je prethodno uspješno uspostavio protokole u borbi s pandemijom, NP „Krka“ od samog je početka prepoznat kao sigurna destinacija te se spremno uključio u projekt „Safe stay in Croatia“.Zbog toga što je u svijetu poznata kao sigurna destinacija, Republika Hrvatska nosi oznaku „Safe Travels“. Tu je oznaku 2020. godine kreiralo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (The World Travel & Tourism Council, WTTC) kao garanciju za sigurna putovanja na svjetskoj razini. Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola važan je element u percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije. Propisanim protokolima obuhvaćeni su brojni pružatelji usluga u turizmu kako bi nacionalna oznaka bila dostupna svim dionicima u toj djelatnosti.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje onih destinacija, turističkih atrakcija i pružatelja usluga u turističkoj djelatnosti koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Korisnici platforme moći će pretraživati online sve dionike turističkog sektora koji nose tu oznaku i pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija (nautici, sportu i rekreaciji, atrakcijama, turističkim vodičima i agencijama, prometu, ugostiteljstvu i smještaju), a naći će i informacije o tomu kako postupiti u slučaju sumnje na bolest COVID-19.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja.

O nacionalnoj oznaci sigurnosti „Safe stay in Croatia“ saznajte više na mrežnoj stranici https://www.safestayincroatia.hr/.

Sigurnost posjetitelja važna nam je, a uživanje u prirodnim vrijednostima sigurnije uz „Safe stay in Croatia“!

 


djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close