18 Velj 2021
  333

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik provodi projekt ''Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije''

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik provodi projekt ''Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije''. Udruga je to s dugogodišnjim iskustvom u provedbi projekata kojima je cilj uključivanje marginaliziranih skupina u život zajednice.

Projekt se provodi od travnja 2019. godine, s ciljem jačanja dugotrajno nezaposlenih osoba za tržište rada te informiranja mladih osoba – osnovnoškolaca i srednjoškolaca o stanju na tržištu rada i mogućnostima školovanja, putem provedbe klubova za zapošljavanje i radionica.

Do sada je provedeno 5 ciklusa klubova za zapošljavanje od ukupno 7 planiranih. Kroz klubove su ojačane 32 osobe u područjima razvoja komunikacijskih vještina, pisanja molbi i životopisa te kvalitetnog predstavljanja poslodavcima  uz redovito održavanje individualnih savjetovanja.

- Proveli smo i ciklus radionica sa srednjoškolcima iz tri srednje škole na području Šibensko-kninske županije, a putem kojih smo ih upoznali sa stanjem na tržištu rada i mogućnostima daljnjeg školovanja.
U sklopu projekta, u suradnji s partnerima, razvili smo i model zapošljavanja uz podršku, koji omogućava zapošljavanje osoba s invaliditetom u redovnim radnim uvjetima, što bi trebalo rezultirati smanjenjem nezaposlenosti, većim socijalnim uključivanjem osoba s invaliditetom i ostvarivanjem ljudskih prava osoba s invaliditetom, a u tijeku je izrada pilot programa osposobljavanja za jednostavna uslužno-turistička zanimanja, također namijenjen osobama s invaliditetom te snimanje promotivnog filma. - kažu iz Inkluzije

Do završetka projekta, planiranog u listopadu 2021. godine, održat će još, najmanje, dva ciklusa klubova za zapošljavanje, o čijem ćemo održavanju zainteresirane građane na vrijeme informirati te konferencija za novinare, s ciljem informiranja javnosti o provedenim aktivnostima i rezultatima projekta.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close