18 Sij 2021
  715

U Erveniku odana počast zvjerski ubijenoj obitelji Čengić

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas, na 29. godišnjicu zvjerskog ubojstva četveročlane obitelji Čengić, župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja g. Darkom Nekićem, predstavnicima općina Ervenik i Kistanje te predstavnicima Samostalne demokratske srpske stranke položili su cvijeće  i zapalili svijeće kod spomen-obilježja ispred kuće obitelji Čengić u zaseoku Šašići kod Ervenika, te na posljednjem počivalištu obitelji, na mjesnom groblju kod crkve sv. Mihovila. Svetu misu služio je don Ivan Perković.

U večernjim satima današnjeg dana 1992. godine, u zločinačkom pohodu srpskih paravojnih postrojbi, zvjerski su ubijeni supružnici Drago (39) i Nevenka (32) te njihovi maloljetni sinovi Slobodan (11) i Goran (5), nakon čega su zločinci zapalili njihovu i sve preostale hrvatske kuće u selu.

„Za nas su ovi dani izuzetno tužni i bolni, vraćaju nas u vremena patnje i stradanja, a posebno nas boli što zločinci koji su zvjerski ubili moga brata i njegovu obitelj za to nisu adekvatno kažnjeni.“, kazao je Vlade Čengić, izrazivši nadu kako će se u dogledno vrijeme u sjećanje na obitelj njegova brata njihova nedovršena obiteljska kući urediti kao spomenik. 

„Ministarstvo branitelja, kojega sam ovdje predstavnik, podupire nastojanja obitelji i stavlja se na raspolaganje za financijsku i svaku drugu pomoć kako bi se nedovršena kuća obitelji Čengić uredila i postala spomenik, trajni podsjetnik na njihovu tragičnu sudbinu.“, kazao je državni tajnik u Ministarstvu branitelj g. Darko Nekić.

U znak sjećanja na obitelj Čengić u kolovozu 2007. godine podignuto je spomen-obilježje u dvorištu njihove nedovršene obiteljske kuće.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close