Održana 18. sjednica skupštine ŠK županije: Rebalansom proračuna ide se u nabavku aparataza testiranje uzoraka na COVID-19

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Osamnaesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije održana je danas u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu.

Aktualni sat protekao je u raspravi o ukinutim i neredovitim autobusnim linijama, odnosno mogućnostima sufinanciranja prijevoza učenika na području Šibensko-kninske županije. „Budući da Županija nema mogućnost utjecati na odluke prijevoznika, u suradnji s nadležnim ministarstvom intenzivno radimo na pronalasku prijelaznog rješenja ovog problema s kojim se suočavaju svi osnivači škola, a koji je uzrokovan epidemijom koronavirusa.“, objasnio je župan Goran Pauk.Nakon aktualnog sata usvojen je zapisnik sa zadnje sjednice i predloženi dnevni red od 15 točaka.

Zbog žurne potrebe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije za nabavom aparata PCR s integriranim sustavom za izolaciju nukleinskih kiselina koji služi za testiranje uzoraka na COVID-19, usvojen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2020. godinu. Naime, potrebno je izvršiti izmjenu decentraliziranih sredstava kako bi se osigurala financijska sredstva za kupnju navedenog uređaja  vrijednosti 812.500,00 kuna s PDV-om. Uređaj će se financirati dijelom iz prenamijenjenih sredstava Zavoda za javno zdravstvo planiranih za rekonstrukciju i dogradnju II. faze zgrade Zavoda, a dijelom iz preraspoređenih decentraliziranih sredstava Opće bolnice Šibensko-kninske županije. „Nabava ovog aparata neophodna je za funkcioniranje cjelokupnog zdravstvenog sustava Šibensko-kninske županije jer su postojeći kapaciteti nedostatni te Zavod uzorke za testiranje šalje u Zagreb, čime poskupljuje pretragu i produljuje vrijeme potrebno za izdavanje nalaza.“, objasnio je župan Goran Pauk.

U nastavku sjednice prihvaćeno je i Izvješće o radu župana za razdoblje od prvih šest mjeseci ove godine.

Većinom glasova vijećnika izmijenjen je i dopunjen Statut Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ u Šibeniku, kao i Statut Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin, a dana je i suglasnost na Statut Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

U skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kojim je određeno da školske ustanove moraju imati statut kojim se pobliže određuje ustrojstvo, ovlasti te druga pitanja važna za obavljanje djelatnosti i poslovanja školske ustanove, izmijenjeni su i dopunjeni statuti Osnovne škole Čista Velika, Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin, Osnovne škole Kistanje, Osnovne škole Skradin, Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno te Srednje medicinske škole Šibenik.

Većina vijećnika Županijske skupštine dala je suglasnost na prijenos nefinancijske, dugotrajne imovine ukupne vrijednosti 4,6 milijuna kuna s Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na Razvojni inovacijski centar AluTech.


 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close