Lipanj 29, 2020 1578

Općina Tribunj uskoro dobiva adekvatan prostor za djelovanje i rad lokalnih udruga

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Večeras je u prostorijama Kulturne udruge Tribunj održana početna konferencija projekta „Društveni centar Tribunj“. Naime, kako Općina Tribunj nema adekvatan prostor za djelovanje i rad lokalnih udruga, javila se potreba za istim. Kako bi se odgovorilo na ovaj problem, nositelj projekta Klub DDK ,,Jurjevgrad'' Tribunj u partnerstvu s Općinom Tribunj i Udrugom mladih''Mladi u Europskoj uniji'' odlučio je prijaviti projekt u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava.  

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ''Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020'' u postotku od 85%, i državni proračun Republike Hrvatske u postotku od 15%, sveukupno u iznosu od 1.928.640,00HRK, tako da je trošak Kluba DDK Jurjevgrad, partnera Općine Tribunj i Udruge mladih ''Mladi u EU'' ravno 0,00HRK. 

Kroz aktivnosti projekta će se urediti prostor i organizirati rad Društvenog centra Tribunj, koji se nalazi na drugom katu zgrade Općine Tribunj, te će se osim uređenja prostora nabaviti oprema koja je neophodna za organiziranje rada Centra, a sve u cilju unapređenja kvalitete življenja u lokalnoj zajednici, povećanju raspona usluga i kapaciteta organzacija civilnog društva.  

Također kroz djelovanje Društvenog centra Tribunj žiteljima Općine će biti dostupan novi spektar različitih aktivnosti koje će ih potaknuti na veći angažman u lokalnoj zajednici što će ujedno i proširiti ponudu na području Općine.

Kako za vrijeme trajanja projekta tako i po njegovom isteku Društveni centar Tribunj će biti dostupan za korištenje  ne samo Klubu DDK Jurjevgrad Tribunj, nego i ostalim lokalnim organizacijama civilnog društva (udrugama) sa prostora Općine Tribunj, ali i udrugama s područja Šibensko-kninske županije. 

-    Ugovor je potpisan 29.05.2020. u Zagrebu od strane našeg predsjednika, gospodina Zdravka Babuna, kojemu je ovo svojevrsna kruna karijere dugogodišnjeg volonterskog rada u Klubu. Planirano vrijeme provedbe projekta je 24 mjeseca počevši od dana potpisa ugovora za vrijeme kojeg će biti organizirano 240 aktivnosti te će biti zaposleno četvero ljudi u okviru projekta. Čvrsto se nadamo da će Centar zaživjeti u svom punom smislu i da će od aktivnosti biti za svakoga po nešto. Nećemo se ograničavati temama, tako da su svi prijedlozi dobrodošli, a projektni tim će se potruditi i dati sve od sebe da zadovolji široke potrebe stanovništva Općine Tribunj, a i šire. – rekao nam je Luka Babun, voditelj projekta ''Društveni centar Tribunj''

O svim daljnjim projektnim aktivnostima građani će biti obavješteni  na Facebooku:  

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 20:37
djelomob1.jpg