04 Lip 2020
  458

Održan sastanak Ravnateljstva civilne zaštite sa Stožerom CZ Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Lipanj 2020 17:12

U Šibensko-kninskoj županiji boravio je danas pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr.sc. Damir Trut sa suradnicima - koordinatorima za poslove civilne zaštite Marijanom Klanac i Darkom Majstorovićem, pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Split Srđanom Kuščevićem i voditeljem službe civilne zaštite u Šibeniku Milovanom Kevićem.

U sklopu obilaska županijskih stožera, predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite održali su sastanak sa županom Goranom Paukom, načelnikom Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikolom Blaževićem i užim sastavom županijskog Stožera civilne zaštite.

Na sastanku su analizirane aktivnosti poduzete od strane Stožera civilne zaštite u proteklih 100 dana, kao i spremnost za turističku i protupožarnu sezonu koja je pred nama.

„Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, kao i svi lokalni stožeri, za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID 19 jako su kvalitetno odradili svoj posao i koristim ovu priliku kako bih zavalio svima koji su u tome sudjelovali, posebice zdravstvenom osoblju i svim žurnim službama civilne zaštite. Sinergija svih službi pokazala se ključnom i zahvaljujući njoj sve je  jako dobro funkcioniralo.“, naglasio je pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr.sc. Damir Trut.

Svim dionicima sustava civilne zaštite zahvalio je i  zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera Nikola Blažević istaknuvši kako će Stožer u narednim mjesecima nastaviti raditi i unaprjeđivati svoje kapacitete za slučaj ponovne ugroze koronavirusom, ali i za suočavanje sa svim izazovima koje nose turistička i protupožarna sezona.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ u stalnoj je komunikaciji s Nacionalnim stožerom RH i Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, lokalnim stožerima civilne zaštite, svim ustanovama u području zdravstva i socijalne skrbi, te s građanima. U proteklih 100 dana Stožer je zaprimio 3.761 e-mail, a 4.338 e-mailova je odaslano.

Župan Goran Pauk iznio je podatak da je Šibensko-kninska županija do sada iz  vlastitih proračunskih sredstava utrošila 250.000 kn za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene i socijalne ustanove na svom području. Uz opremu nabavljenu iz vlastitih proračunskih sredstava Stožer je dopremao i raspoređivao i opremu koju je osigurao Nacionalni stožer RH i Krizni stožer Ministarstva zdravstva.

„Šibensko-kninska županija prijavila je ukupno osam milijuna kuna za sufinanciranje troškova nastalih uslijed pandemije koronavirusa na Fond solidarnosti Europske unije. Prijavili smo nastale, kao i procjenu budućih troškova, a koji se odnose prvenstveno na medicinsku pomoć, uključujući troškove lijekova, opreme i medicinskih uređaja, zdravstvene zaštite i zdravstvenih pregleda, laboratorijske analize, troškove infrastrukture civilne zaštite, te osobne zaštitne opreme. Točna stopa sufinanciranja naknadno će se utvrditi, a ona može iznositi maksimalno do šest posto prihvatljivih prijavljenih troškova na razini zemlje prijavitelja troškova.“, kazao je župan Goran Pauk.

Epidemiološka situacija u našoj županiji trenutno je mirna; nema oboljelih od bolesti COVID 19, kao ni osoba pod mjerama zdravstvenog nadzora, odnosno samoizolacije.

„Do danas smo u županiji imali 1.053 osobe pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom. Bilježimo pet osoba umrlih od bolesti COVID-19. Ukupno 94 osobe su oboljele, od čega je 28 slučajeva vezanih za otok Murter, a 44 za OVB Knin, naš dva najveća žarišta.“, objavila je voditeljica Službe epidemiologije dr. Ankica Parat Baljkas.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close