25 Stu 2019 zupan.hr zupan.hr
  1093

Goran Pauk treći put izabran za predsjednika Hrvatske zajednice županija: I u trećem mandatu naglasak rada bit će na fiskalnoj decentralizaciji

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 20:23

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk jednoglasno je u ponedjeljak izabran po treći puta za predsjednika Hrvatske zajednice županija na Izbornoj sjednici Skupštine. Za potpredsjednika je izabran koprivničko-križevački župan Darko Koren.
Na sjednici je nazočio  i predsjednik Vlade Andrej Plenković i rekao kako se je u vrijeme njegova mandata suradnja sa županijama popravila te kako se održavaju redoviti sastanci, a ujedno je kroz poreznu reformu od prije dvije godine županijama, gradovima i općinama dano na raspolaganje oko tri milijarde kuna. - piše portal zupan.hr

- To pokazuje da radimo na fiskalnoj decentralizaciji. Uključeni smo i u zajedničke projekte poput Slavonija, Baranja, Srijem, pa projekt školski obrok za najranjiviji dio učenika, u dvije godine 117,5 milijuna kuna usmjerilo se je u vrtiće, do kraja godine i preostalih šest županija dobit će sklonište za žrtve nasilja u obiteljima… - nabrojio je premijer neke od zajedničkih projekata.

Nazočnost premijera iskoristili su i neki župani, te dali svoje mišljenje o fiskalnoj decentralizaciji.

Novoizabrani predsjednik Zajednice županija Goran Pauk kaže da će i nadalje napori biti usmjereni u ravnomjeran razvoj i decentralizaciju, a ona bi se trebala vidjeti i na područjima zdravstva, socijale i prije svega školstva.

-Osim što smo osnivači škola, morali bi njima i upravljati. Surađivat ćemo i nadalje s državnim i javnim tijelima na EU projektima, na međunarodnom planu nastavit ćemo dobar odnos s poljskim regijama, nekim gospodarskim komorama, Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe… - rekao nam je Pauk.

Na skupštini je i podsjetio o učinjenom u ovoj godini.

'Hrvatska zajednica županija nastavila je zagovarati interese i potrebe regionalne i lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Glavne teme sastanaka s Vladom, ali i većine aktivnosti Zajednice u proteklom periodu, bile su prenošenje poslova ureda državne uprave na županije i nova NUTS klasifikacija. Održan je niz radnih sastanaka s ministrom uprave Ivanom Malenicom i ministrom financija Zdravkom Marićem u želji da se preuzimanje poslova što bolje pripremi te da u potpunosti ostvari ciljeve racionalizacije i optimizacije.
U fokusu rada Hrvatske zajednice županija je i međunarodna suradnja pa je ove godine izaslanstvo župana i njihovih zamjena posjetilo Hrvate u Vojvodini, održan je i 9. forum hrvatskih i poljskih regija, a nastavljen je i aktivan rad u Europskom odboru regija te Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. 

Cijeli članak pročitajte na portalu župan.hr

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close