Kolovoz 02, 2019 2451

Na Visovcu proslavljen blagdan Gospe od Anđela

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem , uz sudjelovanje mnoštvo vjernika na rajskom otočiću Visovcu 2.08. 2019 , proslavljen je blagdan Gospe od Anđela .


Program proslave blagdana Gospe od Anđela počeo je Trodnevnim molitvenim slavljem 30 srpnja. Misno slavlje predvodio je Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić , koje je počelo svečanom procesijom kroz cijeli otok do središnjeg vanjskog oltara. Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta kojeg hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu. Proslavu je uveličao zbor župe Male Gospe iz Skradina koji je oduševio sve nazočne vjernike s predivnim pjevanjem mise

- Ovo je danas na Visovcu naša Porcijunkula u kojoj se treba dogoditi obraćenje, susret s Bogom i božjom milosti, otvaranje očiju za ljubav božju prema čovjeku – od ljepote božjih darova u prirodi koja nas okružuje do onog najuzvišenijeg božjeg dara koji smo primili u Sinu božjemu koji je bio utjelovljena ljubav božja, koja nam je došla ususret, bila među ljudima, po Blaženoj Djevici Mariji – Majci Milosti Božje. Majko milosti, nauči nas praštati i oproštenje tražiti, najprije u našim kršćanskim obiteljima, u odnosima djece i roditelja, rođaka i prijatelja, gradeći zajedništvo koje se može nositi s novim izazovima današnjice-rekao je na kraju u nadahnutoj propovIjedi biskup mons. Tomislav Rogić.

Na kraju misnog slavlja Visovački gvardijan fra Božo Duvnjak zahvalio se Šibenskom biskupu mons. Tomislavu Rogiću na predivnoj propovijedi ,braći svećenicima i svim nazočnim vjernicima što su uveličali veliko slavlje svetkovine Gospe od Anđela. Nakon misnog slavlja, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane
Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Kolovoz 2019 21:45
djelomob1.jpg