PROJEKT AKTIVNI ZAJEDNO Posjetili smo vodičke umirovljenike na satu nordijskog hodanja

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)
Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Studeni 2020 21:46

Besplatne radionice za umirovljenike u organizaciji Crvenog križa Vodice i kolega iz Knina i Biograda u sklopu projekta 'Aktivni zajedno' idu dalje. Iako je dio aktivnosti prolongiran za bolja vremena, redovito mjere šećer i krvni tlak, odlaze na kreativne radionice, vježbaju medicinsku gimnastiku, a prije dva tjedna započeli su i s nordijskim hodanjem.

-    Trenutno na području Vodica imamo oko 115 umirovljenika koji nam se redovno pridružuju na svim dosadašnjim aktivnostima. Što se tiče nordijskog hodanja, do sada smo odradili četiri sata. Tek smo na početku pa nam ruta traje oko sat vremena, od Plave plaže do Tribunja i nazad. Svi sudionici su odradili obuku, a dodijelili smo im i štapove za hodanje za vrijeme trajanja projekta, kazao je Sami Bach Khojah, projektni asistent i koordinator aktivnosti u Vodicama

Na projektu u Vodicama sudjeluju još i vanjski stručnjaci koji provode aktivnosti i volonteri (volonter s diplomom voditelja nordijskog hodanja Ana Zafron, Katarina Marić volonter za mjerenje šećera i krvnog tlaka) 

 Umirovljenici pozdravljaju čitav projekt, kažu, ovakvo što trebalo im je i prije.

-    Iako se s nordijskim hodanjem ne susrećem prvi put, ovo mi puno više znači jer sam s ljudima. Šteta je samo što sam jedini muškarac pa ovim putem pozivam još kojeg da nam se pridruži, kazao je jedan aktivni umirovljenik.

Što su nam još kazali, pogledajte u video prilogu.

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close