Srpanj 30, 2020 4366

I ako ste samo prehlađeni, preskočite tu kavu ili druženje, vrlo je malo potrebno za domino efekt

Sugrađanka ispričala svoje iskustvo s koronom: 'Najviše me brinulo hoću li ju prenijeti dalje'

Ilustracija Ilustracija Unsplash
Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Naša mlada sugrađanka koja se zarazila koronavirusom prije nešto više od 10 dana odlučila je za Infovodice opisati svoje iskustvo. Simptomi su se pojavljivali jedan po jedan, a iako se nadala da je u pitanju neka viroza ili upala odlučila se je testirati i odgovorno postupiti zbog kontakta s prethodno oboljelim prijateljem.

-    Mučio me kašalj, grlobolja, glavobolja, povišena temperatura, vrtoglavica, slabost, iscrpljenost, anosmija, ali ne sve odjednom. Naime, kako bi se neki simptomi povukli, drugi bi nastupili, priča nam naša mlada sugrađanka.

Koronavirus je najopasniji za starije i one kronično bolesne. Znajući da virus nekima može biti fatalan, najviše ju je brinulo hoće li ga prenijeti dalje.

-    Za djecu, muža i sebe se nisam bojala. Mladi smo i nema neke realne opasnosti. Razbolimo se i ozdravit ćemo. Evo, sada se već osjećam prilično dobro jer su se simptomi povukli. Iako, potrebno mi je još odmora da vratim svoju snagu. Čitam, spavam i oporavljam se dok mališani još malo uživaju s tatom, također u izolaciji.

 

Svakodnevno je u kontaktu s epidemiolozima kojima javljaju stanje ukućana. Iako nije obavezno, nakon što se u potpunosti bude osjećala dobro, a prije nego krene u normalnu svakodnevnicu, ponovno će se testirati.

-    To je savjet moje liječnice, ali i lakše je zbog naših bližnjih. I prije no što sam se zarazila izbjegavali smo veća okupljanja. Ako bi se i našli u takvoj situaciji, pazili smo na razmak. Svi imamo povjerenje u bliske ljude računajući da pazimo jedni na druge, ali dovoljno je da se jedan slučajno zarazi, ne testira se i pokrene domino efekt. 

Upravo zbog toga je zahvalna prijatelju koji se testirao jer inače bi se bolest širila, a svi bi bili u uvjerenju da je ljetna viroza u pitanju. Svojim sugrađanima zato poručuje da i dalje paze jedni na druge jer bolest je ipak bolest.

-    Ipak, nema smisla ni živjeti u strahu od same riječi 'bolest'. Ne uznemirujte se bez razloga prateći apsolutno svaku vijest koja izađe s #covid19. Ali, s druge strane ne podcjenjujte situaciju i ako ste samo prehlađeni, preskočite tu kavu ili druženje, družite se na otvorenom… Ne znate u kojem smjeru možete proslijediti zarazu i kako će se ona manifestirati kod neke osobe, naglasila je za kraj.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 30 Srpanj 2020 22:33
djelomob1.jpg