SDP TOP DESK

Na današnji dan točno prije trideset godina s emitiranjem je započela Televizija Vodice

Ocjeni sadržaj
(23 glasova)
Na današnji dan točno prije trideset godina s emitiranjem je započela Televizija Vodice Snimka zaslona

Nekadašnja Televizija Vodice odigrala je značajnu ulogu u Vodicama tijekom Domovinskog rata kada je ekipa od tridesetak volontera zabilježila preko tisuću sati video materijala o napadu i uspješnoj obrani Vodica u rujanskom ratu 1991. godine. Posebnu vrijednost imaju emisije o gospodarskom, kulturnom, obrazovnom, sportskom i vjerskom životu civilnog pučanstva Vodica u ratnim uvjetima.Televizija Vodice, osim što je sama priređivala informativne emisije, bila je i cjelodnevni dežurni informator mještanima koji su u svakom trenutku na ekranu mogli pročitati upute kriznog stožera.

Kada je agresor žestoko napao sustav odašiljača i veza HRT-a s namjerom da ostvari informativnu blokadu, Televizija Vodice je putem satelitskog prijenosa dovodila signal u vodičke domove. Tih ratnih dana HTV se mogao gledati u Vodicama.

Da nije pandemije, obljetnica bi bila prigodno obilježena, a Grad Vodice dodijelit će Plakete ekipi televizije Vodice za doprinos u informiranju za vrijeme domovinskog rata, Ivici Bilanu – za snimak „Oba dva“ iz domovinskog rata te Nagradu Grada Vodica Ivan Kranjac, posmrtno – za dugogodišnji rad na video kronici Vodica.

Pogledajte i dokumentarni film "Podvizi i sudbine: Oba dva" iz 1991 godine koji je nastao u proizvodnji Dramskog programa Hrvatske Televizije te u režiji Dominika Zena

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close