25 Ruj 2019
  1997

Iz starih brojeva Vodičkih novina: O prvom vjenčanju stranih državljana u matičnom uredu u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Prelistavajući stare brojeve Vodičkih novina u Gradskoj knjižnici Vodice, naišli smo na zanimljiv podatak o prvom vjenčanju stranih državljana u matičnom uredu u Vodicama. U srpnju 1997. godine u gradsku su vijećnicu pred matičara stupili radi sklapanja braka Simone IRLBECK i Armin Gotfried MULLER iz njemačkog grada Feuchtwangena. 

Na pitanje novinarke Sanje Šprljan, zašto su odabrali Vodice za ovako značajan događaj u njihovom životu, gospodin Muller je odgovorio: 

"Već trinaest godina posjećujem Vodice i po nekoliko puta godišnje. Vodice jednostavno volim, ovdje se osjećam kao u svom domu, naime ja sam ovdje pronašao svoju drugu obitelj, divne ljude sa kojima me veže više nego obično prijateljstvo. Obitelj Bastić, otac Ante i kći Liljana bit će naši kumovi, kao potvrda našeg dugogodišnjeg prijateljstva. Planiramo, moja supruga Simone i ja, živjeti u Vodicama u vrlo skoroj budućnosti. Ovaj čin vjenčanja objavit ćemo u našim lokalnim glasilima u Feuchtwangerm, te i na taj način poručiti svima kako je ovdje sve u najboljem redu, život teče bez većih problema i nema mjesta za strah od ratnih opasnosti, koje su iza nas, pozvati ih u Vodice, u najljepše mjesto, u mjesto našeg vjenčanja". 

Bračnom paru Muller dug i sretan zajednički život poželjeli su matičar gosp. Marija Sladoljev, vijećnik gosp. Šime Strikoman, službeni prevoditelj gosp. Milka Kovačić, i naravno uredništvo Vodičkih novina.

Nas je pak zanimalo koliko je stranih državljana sklopilo brak u Vodicama. Odgovor smo zatražili kod matičara Stipe Roce

„Posebna evidencija se ne vodi. Ono što mogu kazati da u ovih osam godina koliko sam matičar nije bilo mnogo sklapanja brakova stranih državljanina, zadnji je bio prošle godine kada se jedan poljski par vjenčao.  S druge strane, bilo je dosta onih gdje je jedan od bračnih partnera Hrvat ili Hrvatica, a drugi partner strani državljanin.“ – kazao nam je Stipe Roca

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close