15 Pro 2014
    1533

Konferencija za medije vodičkog SDP-a

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Konferencija za medije vodičkog SDP-a Foto: Arhiva Infovodice

- Vodice su danas grad bez razvoja, bez promišljanja nove turističke politike, grad koji je zapao u žalosno stanje zbog grijeha nečinjenja vladajućih struktura unatoč činjenici da smo imali iznimno lošu sezonu u kojoj je i broj noćenja i broj dolazaka gostiju manji za 6 posto- poručila je vodička gradska vijećnica SDP-HNS-a, Marija Alfirev, s konferencije za novinare u Šibeniku.

 

Odlučila je uputiti javni apel gradskoj vlasti da preuzme odgovornost za upravljanje gradom i stvaranje novih persektiva drugačijim promišljanjem turizma i novim brendiranjem grada kako bi se osvojila nova tržišta.

- Godinama se govorilo kako su Vodice najrazvijenije u Šibensko-kninskoj županiji, vodeće turističko mjesto s iznimnim perspektivama, ali tome nije tako već nekoliko zadnjih godina. I ako se ovakav trend nastavi,a vlast ništa ne poduzme,u Vodicama će biti velikih potresa- prognozira Alfirev, jer, kako ističe, Vodice su već na koljenima, nikakvih značajnijih infrastrukturnih projekata gotovo i nema, ništa se ne događa s poslovnom ni novom turističkom zonom, a konzekventno tome ne otvaraju se ni nova radna mjesta. Vodice, kazala je vijećnica SDP-a, nisu bile kadre ni kanalizaciju izgraditi, nego se čeka kredit Svjetske banke, a sve što se gradi samo su novi apartmani...

- Turizam je bio jedini vodički resurs na koji se grad oslanjao i na kojemu je rastao, ali dočim su pokazatelji postali negativni i rezultati porazni, Vodice su zapale u velike probleme i stanje potpune depresije, smatra SDP-ova vijećnica, napominjući kako je to posljedica sustavnog, višegodišnjeg zanemarivanja promišljanja turističke politike.

- Nasuprot vodičkoj turističkoj stagnaciji na kojoj se razvija atmosfera besperspektivnosti i propadanja, drugi gradovi i općine u Šibensko-kninskoj županiji, primjetit će Alfirev, ostvaruju vidljive pomake u turističkoj ponudi što rezultira rastom broja dolazaka i noćenja.

- Oni promišljaju turizam, prilagođavaju se novim potrebama i zahtjevima posjetitelja, prate trendove, ulažu u turističko brendiranje, za razliku od Vodica.

- Posebno nas brine, ističe vijećnica, što se gradska vlast i dalje ponaša samodovoljno i samodopadno, a to je vrlo opasno. Imati loše rezultate,a ništa ne poduzimati, nego skretati marginalnim temama pozornost javnosti s bitnih gradskih problema, nedopustivo je i neodgovorno – smatra Alfirev.

Vodička oporba je svjesna, dodaje, da nema dovoljno glasova da bi rušila gradski proračun, ali može i treba ukazivati na sve ono što u gradu nije dobro jer vodstvo grada samohvalom prikriva probleme i bježi od njih.

- U situaciji kada 40 posto djece ostane neupisano u vrtiće, za gradonačelnicu Branku Juričev Martinčev glavna tema je spomenik i hoće li na njemu biti imena žrtava komunizma ili neće. Može li to biti glavna politika grada? Apeliramo na gradonačelnicu da napokon nešto učini, da prestanemo živjeti na staroj slavi, i da se Vodice turistički i gospodarski pokrenu- poručila je čelnica vodičkog SDP-a Marija Alfirev.

Vijest prenesena sa portala Slobodne Dalmacije / Izvorni link: http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Sibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/267944/Default.aspx

djelomid1.jpg

Klikni na plakat gore za više informacija

tehnoadeo2017 BumbaNG
makina

Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close