15 Srp 2020
    1362

U godini Jubileja i proslave zasvijetlio je Okit

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)
0

U višestoljetnoj svojoj povijesti – 350 godina od gradnje prve crkve Gospe od Karmela koja je izgrađena na njemu  – Okit je za Vodičane i mnoge koji su dolazili na njemu sveto brdo, biblijski govoreći „grad koji svijetli na gori“ mjesto koje usmjerava prema Gospodinu te poziva na molitvu i zagovor nebeskoj  zaštitnici i zagovornici.

U svim nevoljama i teškoćama, tamnim i teškim trenucima povijesti i života Vodičana i Vodica, a bilo je dosta takvih u dugoj povijesti, napose u ratovima i stradanjima, Okit je bio i ostao za sve generacije Vodičkog puka i svih onih koji k njemu dolaze mjesto koje poziva „Čuješ li sinko, Okit govori“.  

Kao znak te vjere i vjernosti Gospodinu i zavjetu i ljubavi prema Gospi od Karmela i danas na Okitu stoji kamena ljepotica čiji Jubilej - 25. godina od gradnje slavimo. 

U godini svojih velikih Jubileja i proslave Okit, „grad koji svijetli na gori“ i u stvarnosti je zasvijetlio, Božjim svjetlom – solarnim, ekološkim sustavom koji je na njemu postavljen te je u punom sjaju zasjala i došla do izražaja sva ljepota kamene crkve i Okita, koji sada i po noći svijetli te poziva svojom mistikom da se k njemu dođe i zastane te se odmori duša i u tišini prirode i Božje blizine čuju one riječi koje se i danas mogu na njemu čuti: „Čuješ li sinko, Okit govori“. 

Potaknut ljubavlju prema Okitu i poticajnim riječima svoga pradida Tonia, naš sumještanin, Stipe Ivas pomogao je svojim radom i postavljanjem solarnog sustava i osvjetljenjem da Okit napokon zasvijetli i „svjetlom nam govori“. 

Sve ovo realizirano je prilozima naših vjernika i dobročinitelja koji daruju za Okit i njegovu izgradnju, na čemu im od srca zahvaljujemo.

don Franjo Glasnović

djelomid1.jpg


Najnovije
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close