Srpanj 06, 2020 3033

Četiri kandidata iz Vodica koja su bila na izbornim listama za sabor za Infovodice komentirala su izbore, ali i zahvalila svojim sugrađanima na preferencijalnim glasovima

HDZ-u čak 66 mandata: Evo što kažu naše političke snage

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

HDZ je na jučer održanim parlamentarnim izborima uvjerljivi pobjednik, osvojio je 66 mandata, Restart koalicija 41, DP Miroslava Škore 16, Most NL osam, koalicija Možemo! sedam, koalicija SSIP, Fokus, Pametno tri mjesta, po jedno HNS i Čačićevi Reformisti. Što se tiče naše devete izborne jedinice, na listama se našlo petero kandidata iz Vodica od kojih nijedan ne ulazi direktno u sabor, osim ako ne budu zamjene.

OVDJE možete pogledati detaljne rezultate glasovanja na vodičkom području, a što se tiče preferencijalnih glasova najviše ih je dobila HDZ-ova Branka Juričev-Martinčev, njih 915. 

-    Presretna sam zbog rezultata kojeg je ostvarila Hrvatska demokratska zajednica u Vodicama, županiji, cijeloj devetoj izbornoj jedinici te na nacionalnom nivou. Ovo je veliki rezultat, kakvog na izborima dugo nije bilo. Vidimo da naši građani cijene trud i rad, u prvom redu našeg predsjednika Andreja Plenkovića kojeg ponovno žele vidjeti kao premijera naredne četiri godine, a onda i čitave vlade i stranke. Zato, veliko hvala svima koji su dali glas HDZ-u, a i meni osobno – kazala je Branka Juričev Martinčev, koja je ovaj put bila pod rednim brojem 9.

Među kandidatima Restart koalicije na osmom mjestu bila je Marija Alfirev koja je u Vodicama dobila 142 preferencijalna glasa.

-    Zahvaljujem svim biračima koji su dali glas našoj koaliciji i posebno svima koji su mi dali svoj preferencijalni glas. Čestitam pobjednicima i novim lijevim političkim opcijama. Nadam se da će SDP učiniti potrebne promjene i pripremiti se za lokalne izbore – kazala je Marija Alfirev.

Na listi MOST-a na drugom mjestu bio je Ivica Ledenko kojem je vrlo malo nedostajalo za ulazak u sabor, a u svojim je Vodicama dobio 124 preferencijalna glasa.

-    Generalno smo u MOST-u jako zadovoljni našim rezultatom, kao i u ovoj devetoj izbornoj jedinici u kojoj smo ostvarili drugi najbolji rezultat na razini Hrvatske. Uz desetu izbornu jedinicu jedini smo prešli 10 %, a od ulaska u Hrvatski sabor dijelile su me desetinke postotka. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali MOST kao opciju i mene kao kandidata. Svi smo mi politička bića, ali moramo razmisliti koji su nam prioriteti, možda je vrijeme i za neke druge ljude. No, život ide dalje – jedan je izborni ciklus završio i pokreće se drugi – kazao je Ivica Ledenko.

Igor Friedrich bio je kandidat Domovinskog pokreta pod rednim brojem 13 te je na našem području dobio 55 glasova.

-    Zahvalio bih se prvo svim biračima koji su izašli na izbore, a osobito onima koji su podržali Domovinski pokret i Hrvatske suvereniste. Čestitam HDZ-u na pobjedi. Zadovoljni smo rezultatima u Vodicama gdje smo se i ovaj puta potvrdili kao treća politička opcija. Vjerujem da smo bili u zajedništvu s MOST-om, barem u našoj izbornoj jedinici imali bi još bolje rezultate, ali i više mandata. Primjerice, Ivica Ledenko bi tako sigurno ušao u sabor. Taman koliko smo mi imali 'viška' njima je nedostajalo, a slično je bilo i s našom kandidatkinjom u 8. izbornoj jedinici. Ovakvi rezultati poziv su na zajedništvo svima koji žele promjene, kazao je Igor Friedrich.
 

djelomob1.jpg