Lipanj 29, 2020 2812

Plava Eko-patrola: Na otoku Prviću prikupljeno 350 l otpada

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Udruga Argonauta s partnerima na projektu u fazi je „Pilot provedbe edukativnog programa Plava Eko-patrola“ koja se provodi u sklopu projekta „Plava Eko-patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama“ i to u osnovnim školama u Brodarici, Murteru, Pirovcu, Primoštenu, Rogoznici, Tisnom i Vodicama.

U okviru projekta educirano je sedam lokalnih koordinatora te je u svakoj školi oformljena grupa od 20 djece-patrolaša koji jedan do dva puta mjesečno provode aktivnosti „Plave Eko-patrole“. Aktivnosti se implementiraju subotom u lokalnoj školi u obliku trosatnih radionica. Iza djece-patrolaša pet je radionica: „Koliko jako gazimo svoj planet“, „Obnovljivi izvori energije“ , „Hrana i održivost“, „eRRRRRRRizraj se“ te „Zeleni bingo“, a u subotu 27. lipnja 2020. provedena je radionica „Zajedno za čišći okoliš“.

- Tijekom radionice isplovili smo brodom prema našem cilju otoku Prvić Šepurini , na kojem smo proveli akciju prikupljanja, mapiranja i sortiranja otpada. Prikupili smo 350 l otpada kojeg smo donijeli brodom na obalu kako bi bio prikladno zbrinuto. Ovom prilikom želimo Vam ukazati na “male” korake koji se rade u lokalnoj zajednici te se nadamo suradnji tijekom budućih projekata usmjerenih na naš cilj, a to je promicanje održivog razvoja i boljitka naše lokalne zajednice.  - poručili su iz Plave eko-patrole

Više o samom projektu pronaći ćete na Web i Facebook stranici projekta “Plave Eko-patrola”

 

djelomob1.jpg