26 Lip 2020
  642

Riješeni veliki računi za vodu koje su dobivali otočani na Kapriju ili Žirju

Vlada donijela uredbu kojom se na otocima povećava godišnje subvencioniranje vode po osobi, sa 45 kubika na 85 kubika

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Lipanj 2020 17:00
Vlada donijela uredbu kojom se na otocima povećava godišnje subvencioniranje vode po osobi, sa 45 kubika na 85 kubika Snimka zaslona youtube

Aktualni ministar regionalnog razvoja i fondova EU, i kandidat na parlamentarnim izborima, Pavić, na konferenciji za novinare  s temom „Učinkovita država i ravnomjerni razvoj", poručio je da je program HDZ-a u idućem razdoblju u ravnomjeran regionalni razvoj uložiti više od 30 milijardi kuna.

„Jučer je Bernardić rekao da je projekt Slavonija, Baranja i Srijem magla. Zar je magla obnova 20 bolnica koje smo imali u Slavoniji i Baranji i 109 domova zdravlja. Zar je magla 800 kreveta u studentskom domu u Osijeku, koji će krajem godine biti dostupni studentima. Zar je magla zgrada Vinoexpoa u Virovitici i 20.000 novozaposlenih u Slavoniji i Baranji od sto tisuća radnih mjesta koje smo u ovom mandatu kreirali”, istaknuo je Pavić, dodavši:  "Zar je magla što je šest tisuća žena zaposleno kroz program zapošljavanja žena Zaželi !”.

„Ako je to sve magla, onda Davor Bernardić ima problema s vidom, i bolje mu je da nabavi neke naočale, jer će uspjehe ove Vlade građani u Slavoniji i Baranji itekako prepoznati”, poručio je Pavić.

HDZ-ov program uložiti 30-tak milijardi kuna u regionalni razvoj

Naglasio je da HDZ u regionalni razvoj u idućem razdoblju planira uložiti više od 30 milijardi kuna - u područja Slavonije, Baranje i Srijema, Dalmatinske zagore, Gorskog kotara, Like, Banovine i otoka.

Pavić je podsjetio da je Vlada jučer donijela uredbu kojom se na otocima povećava godišnje subvencioniranje vode po osobi, sa 45 kubika na 85 kubika, po cijeni koju  imaju stanovnici na kopnu. Time su riješili velike račune za vodu koje su dobivali otočani na Kapriju ili Žirju, rekao je.

Naglasio je da je sadašnja Vlada Andreja Plenkovića napravila velike iskorake u iskorištavanju sredstava iz EU fondova i u regionalnom razvoju, a i u budućem razdoblju HDZ planira za ravnomjeran regionalni razvoj uložiti dva puta više sredstava, kako bi se osigurala nova radna mjesta, bolje usluge i ostanak na tim područjima.

Plenkovićeva Vlada u ravnomjerni regionalni razvoj uložila 2 milijarde kuna

Podsjetivši da je Plenkovićeva Vlada za ravnomjerni regionalni razvoj uložila dvije milijarde kuna, kandidatkinja HDZ-a u 9. izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev kazala je da je to deset puta više sredstava nego je to bilo za vrijeme vlade SDP-a, kada je za to uloženo samo 207 milijuna kuna.

Naglasila je i da je u mandatu HDZ-ove vlade u otoke uloženo 400 milijuna kuna, a sa 713 milijuna kuna su iz državnog proračuna potpomognuto je 2700 projekata namijenjenih za brdsko-planinska područja.

(Hina)

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close