previous arrow
next arrow
Slider

24 Lip 2020
  796

Kupci u trgovačkim centrima u Istri moraju nositi zaštitne maske: Isto uvesti i u ostatku zemlje?

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Kupci u trgovačkim centrima u Istri moraju nositi zaštitne maske: Isto uvesti i u ostatku zemlje? Ante Roca

U trgovačkim centrima u Istri, osim dezinfekcije prostora i ruku obvezno je nošenje maski zaposlenika i ograničavanje broja kupaca u prostoru, a od sada i svi kupci moraju imati zaštitnu masku, odlučio je u srijedu Stožer civilne zaštite Istarske županije

Odluka je donesena na radnom sastanku s predstavnicima svih trgovačkih centara Istarske županije s obnašateljem dužnosti istarskog župana Fabriziom Radinom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Istarske županije Dinom Kozlevcem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandrom Stojanovićem.

Osim toga, županijski Stožer civilne zaštite donio je i Odluku o obveznoj provedbi mjera za sprječavanje bolesti COVID-19 na tržnicama na otvorenom i u zatvorenom prostoru tržnica.

"Tržnice se moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obvezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obvezno mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvorenom prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske", naveli su iz Stožera Istarske županije.

Županijski Stožer koji je donio odluku o obaveznom poštivanju mjera u javnom prijevozu, a što je u međuvremenu objavio i Nacionalni Stožer civilne zaštite - odredio je da javno prijevozno sredstvo ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske.

Inače, županijski Stožer civilne zaštite demantirao je i navode prim. Maje Grba-Bujević o broju oboljelih od COVID-19 virusa na području Istarske županije. Naime, ona je na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog Stožera civilne zaštite rekla kako je na današnji dan u Istarskoj županiji dvoje novooboljelih, što nije točno, kažu iz Stožera.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je jučer o troje novooboljelih na području Istarske županije. U posljednja 24 sata na području Istarske županije nema novooboljelih. O tome smo i službenim putem, što je svakodnevna obaveza županijskog Stožera civilne zaštite izvijestili Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske", poručio je načelnik Dino Kozlevac.            

(Hina) 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close