22 Svi 2020
  1444

Lijepe potvrde vrijednosti projekta upravo za 20. rođendan!

HAVC odobrio značajna sredstva za film o Strikomanu, a Milenijska fotografija naći će se u školskim udžbenicima

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)
0

Hrvatski audio vizualni centar odobrio je sredstva za finalizaciju cjelovečernjeg dokumentarnog filma o filmskom i televizijskom redatelju i likovnom umjetniku-fotografu Šimi Strikomanu, kojeg već 13 godina sustavno snima tv novinar, scenarist i filmski redatelj Motovun Film Festivala Igor Mirković. Također, Milenijska fotografija naći će se i u udžbeniku hrvatskog jezika za sedmi razred, kao dio općeg obrazovanja i kulture u Hrvatskoj.

-    Snimljeno je oko 14 sati materijala, pratili su nas u puno gradova kroz čitavu Hrvatsku, razgovarali s mnoštvo ljudi koji su sudjelovali u čitavom projektu. Drago mi je što je film prošao natječaj na kojem su odobrena značajna sredstva te da se dođe do nivoa cjelovečernjeg filma, kazao nam je Šime Strikoman. 

A to i očekujemo još ovu zimu. Film koji će pričati duboku sociološku emotivnu priču o prolaznosti života koji tek na tren može biti uhvaćen na fotografiji, zvat će se 'Slika za povijest'  i bit će to treći dokumentarni film o Strikomanu, što ga potvrđuje kao iznimno značajnu ličnost u filmskoj i fotografskoj umjetnosti. 

Za dvadesetu obljetnicu stigla je još jedna potvrda koliko je Milenijska fotografija značajan projekt te već dio hrvatskog nacionalnog identiteta. Uvrštena je u novom udžbeniku hrvatskog jezika 'Volim hrvatski' za 7. razred osnovne škole.

-    Drago mi je što su autorice, odnosno pet učiteljica, prepoznale vrijednost Milenijske fotografije. Udžbenike još nisam vidio, a ni njih još upoznao. Za nekoliko dana znat ćemo u koliko će ih škola koristiti, a moja je pretpostavka da bi se moglo raditi o jednoj trećini.

Dok ga raduje činjenica da bi mogao školarcima pričati o svome radu, ali i o kulturološkoj baštini koju upravo promiče, evo što sprema u skorije vrijeme.

-    Spremamo veliku Milenijsku fotografiju sa splitskim Crvenim križem i njihovih 300 volontera koji su neumorno pomagali ljudima u ovoj nevolji. Isto tako, 6. lipnja u suradnji s Moto klubom Okit i njihovim prijateljima na plaži Imperial pomoću motora izvest ćemo brojku 2020 te tako obilježiti ovu godinu, najavio je Strikoman.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close