Direktorica ureda TZ Vodice najavljuje

Sljedeće godine još više ćemo obogatiti program "Uličnog festivala" jer smo uvidjeli da zaista imamo što ponuditi

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

U subotu, 7. srpnja završio je treći po redu Vodice street festival u organizaciji Turističke zajednice Vodice. Tih pet dana festivala Vodice su živjele nekim drugačijim ritmom. Uličice u centru grada postale su na kratko izložbeni prostori naših kreativnih sumještana i umjetnika, a posjetitelji su mogli uživati u izložbama, koncertima, predstavama, radionicama i općenito kreativnoj atmosferi i šušuru.


“Festival je bio uspješan, ponajprije stoga jer je svaki od sudionika dao sve od sebe. Reakcije na licima posjetitelja, djece i njihovih roditelja nam je najveći dokaz da smo postigli ono što nam je bio cilj, a to je oživljavanje uličica oko centra. Turističkoj zajednici cilj je promovirati umjetničke vrijednosti i općenito kulturni život grada pa u skladu s tim planiramo sljedeće godine još više obogatiti program festivala jer smo uvidjeli da zaista imamo što ponuditi”, govori nam direktorica TZ Vodice, Anita Franin Pećarica.

Street fest 1 dan-30 (Large).jpg

Vodice su grad prijatelja djece pa je i veliki dio ovogodišnjeg programa festivala bio namijenjen upravo djeci. Jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje su im se nudile bila je i likovna radionica koju je kod crkve vodila Manuela Srdarev, predsjednica Likovne udruge More.

“Odaziv djece je bio fenomenalan, a ono što mi je posebno drago je to što su nam se pridružila i djeca koja su u Vodice došla na ljetovanje. Reakcije djece i roditelja su bile izrazito pozitivne jer su djeca uživala stvarajući svoje radove u prekrasnoj Galeriji pod zvijezdama, a roditelji su bili zadovoljni jer su mogli svojoj djeci priuštiti nekoliko sati kreativno provedenog vremena”, poručila je Srdarev i istaknula kako su nam ovakvi festivali potrebni i dobrodošli jer pridonose afirmaciji umjetnika te kroz njih možemo dobiti uvid koliko umjetničkog potencijala u Vodicama zaista imamo.

“Bilo bi lijepo u bliskoj budućnosti vidjeti nicanje malenih galerijica i umjetničkih prostora koje bi u Vodicama ponudile i zamijenile sveprisutni kič”, nadodala je.

A da je u Vodicama tih dana bilo čarobno svjedoči i Kate Škugor, koja se tih dana nastanila u tzv. Ulici čarolije u kojoj se danima iznova razvijala i poticala dječja mašta pa su se tako i djeca koja ne govore hrvatskim jezikom vrlo lako, putem Katine čarolije sporazumijevala sa svojim vršnjacima.

Street fest 1 dan-29 (Large).jpg

“Tih dana cijeli je svijet bio u toj maloj uličici. Svako dijete svakodnevno doživljava svoju čaroliju i to je ono što mi odrasli možemo i trebamo naučiti od njih”, govori nam Kate i nadodaje kako joj je bilo jako drago vidjeti kako su se i zatvorenija djeca putem interakcije i komunikacije otvarala i kroz igru počela opušteno komunicirati.

I upravo je ta komunikacija i interakcija umjetnika, krativaca, publike i djece učinila ovaj festival uspješnim, a Vodice prikazala u jednom svjetlu koje će nadamo se i u buduće sjajiti kroz radove svojih kreativnih mještana.

djelomid1.jpg

Julije Cezar

Klikni na plakat gore za više informacija

BumbaNG
makina

Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close