02 Stu 2018
    1862

NK Vodice: Brinemo o 200 djece, oni su bogatstvo naše zajednice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Studeni 2018 15:44

Nogometni klub Vodice najstarija sportska udruga grada osnovana 1931. danas broji preko 250 aktivnih članova o toga 200 djece starosti od 4 do 17 godina koji se natječu diljem Dalmacije. Pokrenuta je i Univerzalna škola za najm lađe, a u klubu rade treneri Marko Kartelo, Frano Srdarev (vratari), Stipe Gojević, Dominik Malenica, Grgo Pelajić, Alen Juričev Martinčev, Franjo Barišic, prof. Kljajić, Franko Skočić, Marina Alfirev te ekonom Miroslav Arbutina Kvatro i administracija Zlatko Nakić


Tim povodom napravili smo intervju sa sportskim direktorom Markom Kartelom

41109a8ebcc50c83fa43c34782118bdd_XL.jpgMarko Kartelo

Marko je cijelu svoju školu nogometa proveo u nogometnom klubu Šibenik. U seniorskoj konkurenciji nastupao je za HNK Šibenik (ukupno 9 godina), FC Gyori Eto -Mađarska (ukupno 3 godine), NK Zagreb ( 3 godine) i Hapoel Haifa -Izrael (pola godine). Ukupno ima preko 250 nastupa, a za reprezentaciju je nastupao u svim selekcijama od U-15 do U-21 i na Europskom prvenstvu za selekciju U-16. Ukupno 30-tak nastupa kroz sve selekcije. Trenutno posjeduje UEFA-A licencu za trenera, a stekao je prije 2,5 godine. Godinu dana prije stekao je Uefa-B licencu. Jedina diploma koja mu nedostaje je UEFA -PRO koju namjerava upisati kroz sljedeće dvije godine kada će biti ponovni upisi.

„Što se tiče mog trenerskog početka u Vodica, a ne u Šibeniku mogu samo reći da mi je prije završetka nogometne karijere ponuđeno mjesto pomoćnog trenera za seniore, ali to me u tom trenutku nije privlačilo jer sam htio još igrati pa sam bio kratko vrijeme u Njemačkoj i kad sam se odlučio vratiti odmah sam se sve dogovorio s predsjednikom Mikšićem. Zahvaljujući mom predanom radu nakon godinu dana rada imenovan za sportskog direktora kluba i voditelja škole nogometa u NK Vodicama. I evo tek godinu i pol moga rada kao voditelja škola svakodnevno rastemo kako u broju djece tako i u kvaliteti rada , ali i u rezultatu iako on meni kod djece nije primaran.“ – kaže nam Marko

ekipank.jpgČelnici NK Vodica: Stipe Gojević, Joško Brnadić, Marko Kartelo

Ambicije kao treneru su mu u prvom redu da završi zadnji stupanj pri nogometnoj akademiji HNS-a i stekne UEFA -PRO licencu, kaže nam nam Marko, a nakon toga će vidjeti hoće li ostati kao trener djece ili ću se okušati u seniorskom nogometu.

U klubu trenutno rade 2 trenera/ice pri Univerzalnoj sportskoj školi i 6 trenera kod natjecatelja. Trenutno se natječemo s 4 kategorije u Dalmatinskoj ligi od Zadra do Dubrovnika i s 5 kategorija u županijskoj ligi plus seniori koji se također natječu u županijskoj ligi.

„Rezultati u ligama uvijek mogu biti bolji, ali to nama nije prioritet iako sam generalno zadovoljan postignutim rezultatima i rezultatima kako se djeca razvijaju pozitivno i dobro u svakom segmentu.“ – veli Marko

Trenutno školu nogometa i Univerzalnu školu (a to su djeca od 3 -19 godina) pohađa oko 200 djece s tendencijom rasta.

16c3747625a08859873b57ea93cc9012_XL.jpg

„Talenata ima u svakoj generaciji i ne bi nekoga posebno izdvojio, ali mogu samo reći da nekoliko djece iz naše škole odlazi na pripreme i turnire s vršnjacima iz Hajduka i Dinama što je pravi pokazatelj da se u školi kvalitetno i ispravno radi s djecom. Ideja za Univerzalnu školu mi je pala jer sam vidio da roditelji djecu od tri do sedam godina u Vodicama nisu mogli upisati u niti jedan sport, a i za razvoj djece je najbolje da se prerano ne specijaliziraju za jedan sport, jer onda nakon godina treniranja jednog sporta može doći do zasićenja i odustajanja od sporta.

Upravo iz tog razloga sam se odlučio pri nogometnom klubu Vodice organizirati takvu vrstu sportske aktivnosti za najmanje gdje će djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, učiti osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Cilj program Univerzalne sportske škole uključivanje je što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Nakon nekoliko godina treniranja u Univerzalnoj sportskoj školi višestruku koristi će naravno uz djecu imati i svi sportovi na području našeg mjesta.“ – objašnjava nam Marko

U više navrata seniorska momčad je osvojila Županijsko prvenstvo ali se nije uspjela kvalificirati u 3 HNL jug. Marka smo upitali koji je razlog tome?

„Jedan od razloga je sigurno i loša županijska liga, jer se kroz sezonu dešava da se odigraju svega 10-tak utakmica i onda je teško održati pravu formu za kvalifikacijske susrete. Mišljenja sam da je najbolje i da će se najlakše taj cilj ostvariti kad većina seniora budu djeca koja su prošla našu školu nogometa s kvalitetnih juniora iz naše Županije i dva ciljana pojačanja. Mislim na našu djecu koja će nekoliko sezona odigrati u kvalitetnoj Dalmatinskoj ligi i na taj način stjecati iskustvo da budu spremni za seniorski nogomet.“ – odgovara Marko te naglašava kako će Vodička škola nogometa iznjedriti kvalitetne nogometaše, ali za to će proći još dosta godina. Jedini uvjet je da se ne zadovoljimo s postignutim, nego da uvijek kao klub iz godine u godinu postavljamo veće ,ali realno ostvarive ciljeve.

Marka smo na kraju upitali jeli je zadovoljan što je izabrao Vodice s obzirom da se radi o malom klubu koji se bazira na rad sa djecom?

Ja sam itekako zadovoljan, jer sam nakon samo godinu dana rada kao trener dobio veliku čast i povjerenje od Uprave kluba da vodim stručni dio u cijelom klubu. To povjerenje pokušavam iz dana u dan opravdavati, jer u godinu i pol dana od kad sam imenovan voditeljem škole i sportskim direktorom smo povećali broj djece za 70 %, povećali broj licenciranih trenera, organizirali Univerzalnu sportsku školu za najmlađe, omogućili za 4 kategorije kvalitetno natjecanje u Dalmatinskoj ligi, ali i povećali broj kvalitetne i talentirane djece. Napravili smo i suradnju s ostalim klubovima u našoj blizini.

Sve ovo naravno ne bi bilo moguće da nije bilo podrške Uprave i naročito Grada koji nam financijski najviše pomaže i na tome smo im osobito zahvalni.
A i meni je puno lakše sve to organizirati kad imam kvalitetne suradnike u ostalim kolegama trenerima, a naročito moju desnu ruku trenera Stipu Gojevića koji je katica za sve. – zaključuje Marko

DSC_1535.JPG

Potpredsjednika kluba Joška Brnadića upitali smo koliko je potrebno financijskih sredstava da se zadovolji sadašnje potrebe kluba, a koliko sa seniorima?

„Što se tiče financija, projekcija klupskog proračuna za ovu sezonu 2018/2019 iznosi oko milijun kuna što je 30% više nego prošlu godinu koji je iznosio 690 000 kn. Ovo povećanje je i logično s obzirom da ove godine nastupamo sa četiri momčadi u Dalmatinskoj ligi. Inače Škola nogometa troši oko 85% klupskog proračuna, a seniori 15%. U slučaju ulaska seniora u viši rang proračun bi iznosio između 1350 000kn i 1400 000kn kn. Moramo naglasiti da imamo financijsku potporu Grada u iznosu od 399 000 kn a ostala sredstva proizlaze iz sponzora, donacija i odluka uprave o financiranju kluba“ kazao je potpredsjednik kluba Joško Brnadić.

djelomid1.jpg

Klikni na plakat gore za više informacija


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close