Travanj 30, 2021 1869

U rukometnom klubu trenutno trenira stotinjak djece

Daniel Reljić, predsjednik RK Vodice: 'Cilj je da za par godina kostur seniorske ekipe čine domaći igrači'

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Vodice imaju dugu i bogatu rukometnu tradiciju, a da ona traje i dalje brine se Rukometni klub Vodice. U njemu danas trenira stotinjak djece, s kojima radi nekoliko trenera. Ne posustaju ni u ovo vrijeme pandemije, iako je, korona naravno utjecala na smanjenje broja utakmica. 

 - Mi se kao klub nastojimo što bolje prilagoditi ovom 'novom normalnom', što znači da se treniralo i na otvorenom, da smo se pridržavali epidemioloških mjera i kao doktor mogu reći da sam iznenađen što nismo imali puno pozitivnih u klubu, svega par slučajeva – kaže Daniel Reljić, predsjednik RK Vodice. 

Oni koji su odradili kompletnu sezonu je U17 ekipa, koja je odigrala svih 26 utakmica u 1.HRL  regije Jug. Na koncu su osvojili osmo mjesto u konkurenciji 14 klubova, što je dobar, točnije obećavajući rezultat.

 - Nositelji su nam bili godinu dana mlađi momci, 2004./2005. godište, dakle naša ekipa bila je među najmlađima u ligi i to nam daje nadu da će u novoj sezoni biti još bolji. Koliko bolji? Ha, rekao sam trenerima da očekujem da budu minimalno među prvih šest – ističe predsjednik.

 

Ono na što je posebno ponosan jest da su u klubu pokrivene sve službene kategorije Hrvatskog rukometnog saveza.

 - Prvi put unutar ne znam koliko godina imamo sve uzraste, dakle seniore, kadete, mlađe kadete, dječake A i B te mini rukomet i svi oni se natječu u južnim skupinama prve lige, izuzev onih najmlađih koje tek pripremamo za ulazak u natjecateljski dio. To znači da godišnje odigramo između 150 i 180 utakmica, što je ogromna brojka – kaže Reljić.

Sve to treba financijski pokriti. Kako se u klubu snalaze po tom pitanju?

 - Imamo tu sreću da rukomet ima bogatu tradiciju u Vodicama, tako da se najvećim dijelom pokrivamo od sredstava koje dobijemo od Grada Vodica. Imamo i nešto sponzora, a tu su i članarine od djece, koja je među najnižom u regiji – kaže Reljić, čiji klub ove godine slavio 60. rođendan. Ta će okrugla obljetnica biti proslavljena na poseban način.

 - U rujnu planiramo organizirati jedan događaj na kojem planiramo pozvati neke hrvatske zlatne olimpijce, bit će tu još gostiju, tako da ćemo 60. rođendan obilježiti kako spada – ističe predsjednik.

Što se tiče uvjeta za trening, tu ima velikog prostora za napredak. Najveći problem je što Vodice nemaju sportsku dvoranu. 

 - Imamo takozvani balon, kakav je takav je, bez njega bi bilo puno teže. Međutim, morat će doživjeti neke preinake, za što smo dobili određena obećanja. To se prije svega odnosi na podlogu, bočne stranice, ventilaciju i još par detalja. A osim u balonu treniramo i na susjednom otvorenom školskom igralištu, dok najveći dio utakmica igramo u dvorani u Čistoj Velikoj – kaže Reljić, koji se nada kako će se najave o izgradnji sportske dvorane u Vodicama što prije realizirati.

 - Dvorana je prijeko potrebna ovom gradu, djeci, ne samo našoj nego i onima iz ostalih sportova. – 

Kako smo kazali, u klubu su ponosni na rezultate svojih mlađih selekcija, a posebno ističu generaciju 2006./2007. koja se plasirala na zadnje dvije nacionalne završnice. A kako bi djeci omogućili što više utakmica, RK Vodice je svoje U11, U13 i U15 ekipe priključio Županijskoj ligi Splitsko – dalmatinske. 

 - Utakmice su vrlo važne za djecu, one ih motiviraju da i dalje treniraju i zato mislim da je ovo pravi potez – kaže Reljić, u čijem klubu radi nekoliko trenera.

 - Trener seniora je naš zlatni olimpijac Zoran Mikulić, koji radi i s kadetima i mlađim kadetima, iz Šibenika nam se priključio Ivica Teskera s kojim smo jako zadovoljni, tu je i Ervin Vučak, kao i Ante Dželalija, tako da smo u tom trenerskom dijelu jako dobro pokriveni – objašnjava predsjednik.

Što se tiče seniora, oni su na čekanju. Korona je prekinula sva natjecanja u nižim ligama, a kada će biti nastavljena ne zna se. 

  - Kada je riječ o seniorima, cilj je da za par godina kostur ekipe čine domaći momci iz Vodica. Za sada glavnu riječ vode igrači iz Šibenika, kojima smo jako zahvalni, ali moramo težiti tome da stvaramo igrače i vjerujem da ćemo za dvije godine imati većinu Vodičana u momčadi – ističe Reljić, koji je pozvao djecu da im se priključe (detalje mogu pronaći na klupskoj Facebook stranici). 

 - Vodice imaju i bogatu tradiciju ženskog rukometa, ali na žalost posljednjih godina nema djevojčica u klubu, čini se kako su primat u gradu preuzele košarka i odbojka – zaključio je Daniel Reljić.

Foto: FB RK Vodice

djelomob1.jpg