Siječanj 03, 2014 2909

ŽKK Vodice: Izgradnjom „balona“ dobili smo dodatne termine te ćemo sa poboljšanim uvjetima pokušati postići još bolje rezultate

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

zkkvd2
Devedesetih godina u Vodicama je više puta pokretana škola košarke koja je iznjedrila nekoliko vrsnih prvoligaških igračica, Simona Šoda, Gordana Komadina, sestre Roca.

2001. godine osnovan je ŽKK Vodice koji svojim radom i rezultatima prezentira Vodice kao vrhunsku košarkašku destinaciju.

Brojne su titule i medalje koje je klub osvojio u 12. godina postojanja od kojih možemo izdvojiti dvije titule prvakinja Hrvatske, tri druga i jedno treće mjesto na PH u mlađim kategorijama i više osvojenih prvenstava Dalmacije.
Bivše igračice kluba nastupaju u vrhunskim ekipama ili završavaju falkutete, da nabrojimo neke, Žana i Nina Cvjetković, Emilija Babun, Maja Skočić, Tomica Bačic, a najpoznatija je Antonija Mišura.

Kako bi čitatelje portala Infovodice bolje upoznali sa radom i budućim planovima ŽKK Vodice donosimo Vam interview sa njima.

Rizk Casino Bonus

Koje kategorije postoje u klubu, gdje ekipe imaju treninge i tko čini stručni stožer?

Klub je pokriven u svim kategorijama: Škola košarke, mlađe kadetkinje, kadetkinje, a imamo i nekoliko juniorki i seniorki. Treniramo svakodnevno u SD OŠ Vodice.
Izgradnjom „šatora" dobili smo dodatne termine te ćemo sa poboljšanim uvjetima pokušati postići još bolje rezultate.
U klubu je trenutno 50-ak igračica, podjeljenih u 3 trenažne selekcije.
Brigu o njima vode treneri prof. Bore Vuković i Ante Roca.

Kako ocjenjujete prošlu godinu?

Što se tiče mlađih kategorija, prošlogodišnji rezultati su nas doveli na sam vrh Hrvatske ženske košarke te vodeći smo klub Dalmacije.
U tri kategorije smo među četri najbolje ekipe Hrvatske.
Naše najmlađe igračice U-12 su druge, Mlađe kadetkinje prve, a kadetkinje četvrte na prvenstvima Hrvatske.
Njih sedam, Josipa Silov, Marija Tarle, Lucija Skorić, Ivana Bumber, Anet Mrdalj, Josipa Ivas, Lorena Mihić bilo je tijekom godine na pripremama mladih reprezentacija Hrvatske.
Seniorke, a u stvari kadetkinje i mlađe kadetkinje pojačane sa po dvije juniorke i seniorke igrale su međunarodnu regionalnu ligu WBFAL (u kojoj još pored nas i prvoligaša Raguse nastupaju ekipe iz BIH i Crne Gore) i B-1 ligu. Kroz te lige stjecali smo neophodna znanja za igranje na najvišoj razini.

Kako gledate na činjenicu da u Vašem klubu pored djevojaka iz Vodica, igra dosta cura iz okolnih mjesta?

Sve igračice koje igraju kod nas tu su i učinile prve košarkaške korake. Kako košarka na ovoj razini
kvalitete zahtjeva svakodnevne plus individualne treninge samo najupornije i ambicioznije
uspijevaju. Da bi povećali kvalitetu morali smo povećati širinu odabira igračica. Trenutno imamo
desetak igračica iz Grabovaca, Otoka Murtera, Zatona i Šibenika koje su s nama. Nadamo se da ćemo završetkom dvorana u Ćisti Velikoj i Tisnome i u tim mjestima moći otvoriti škole košarke.Kako klub egzistira, znamo da većina klubova teško preživljava, da li vi imate nekakvu pomoć ili sponzore?

Grad Vodice je prepoznao naš rad te povećavanjem proračunskih sredstava omogućava nam još kvalitetniji napredak. Uprava kluba na čelu sa Hrvojem Pericom svake godine povećava broj sponzora i donatora koji žele pomoći naš klub. Početkom igranja na domaćem terenu očekujemo i pojačani sponzorski interes te možda i pojavljivanje glavnog sponzora sa značajnijim sredstvima.

Do sada niste igrali na domaćem terenu. Kako stvari stoje, ubrzo biste trebali igrati u novosagrađenom "balonu". Očekujete li podršku domaće publike?

Svo ovo vrijeme uvijek igramo u dvoranama bez prave navijačke podrške. Roditeljsku navijačku podršku stalno smo imali a igrajući u Vodicama očekujemo proširenje kruga navijača i bučnije navijanje.

Kakvi su planovi za budućnost?

Stvarajući kvalitetan pomladak mi smo dugoročno osigurali budućnost kluba čija pak završna seniorska kvaliteta ovisi o potpori Grada Vodica i pronalasku novih sponzora. Kvaliteta igračica sadašnjih kadetskog i mlađeg kadetskog uzrasta daje garanciju velikih rezultata, a u to ulazi i mogućnost igranja Prve Hrvatske lige.

Poruka mladim djevojkama koje bi se htjele baviti košarkom?

Pozivamo sve djevojčice OŠ Vodice kao i one iz bližeg okruženja koje žele pristupiti najboljoj mladoj ekipi a imaju ambicije i želje za treniranjem košarke da nam se pridruže. Naš osnovni cilj je svakog našeg člana osposobiti za fizičku aktivnost, udaljavanje od poroka ulice i učenju da sve u životu treba radom zaslužiti

 {datsopic:5400}{datsopic:5401}{datsopic:5402}{datsopic:5403}

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg