Svibanj 10, 2022 406

Okitaši slažu dobre rezultate, trčali su po Mosoru i Sloveniji

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Članovi Atletskog kluba Okit bili su aktivni u zadnje vrijeme. Krajem prošlog mjeseca sudjelovali su na 16. Mosor Grebbeningu koji je ujedno bilo 5. kolo Dalmatinske Trail Lige. Svi su trčali u kategoriji TOVAR koja je namjenjana iskusnim natjecateljima, psihofizički spremnim cijeli dan provesti na iznimno zahtjevnom planinskom terenu. Krajem prošlog tjedna skoknuli su do Slovenije na Ultra Trail Vipava Valley - I feel Slovenia.

Evo detalja

16. Mosor Grebbening, 30.04.2022.

5.kolo Dalmatinske Trail Lige

 Tovar 17 km /  1270 mD+

Krešimir Mrčela osvaja 2. mjesto

Nenad Ostojić osvaja 4. mjesto

Marko Juričev Martinčev osvaja 13. mjesto

Tomislav Lokas osvaja 25. mjesto

Čestitamo Bojanu Grbiću, na pobjedi i oborenom rekordu staze za 25 minuta. Također i Krešo Mrčela obara svoj vlastiti rekord na ovoj utrci za 17 minuta. "Nakon što sam prije par godina trčao do Vickovog stupa, ovo je moj drugi posjet Mosoru - ovaj put na službenoj utrci i po prilično zahtjevnoj stazi.

Start utrke "Tovar", koja je 17 km duga i sa 1.270 metara visinske razlike, je bio u Gatima, odakle je praktički odmah od starta krenuo strmi uspon, koji je potrajao prvih nekoliko kilometara i u kojem smo odmah osjetili surovost terena i vrućinu koja je bila taj dan.

Rizk Casino Bonus

Nakon dugog i zahtjevnog uspona na vrh grebena uslijedio je dio gdje se trči pa samom vrhu grebena i s kojega se pruža prekrasni pogled prema jugozapadu, s jedne strane i sjeveroistoku s druge. Dok trčiš, jednostavno ne znaš gdje bi prije gledao - lijevo, desno ili ispred sebe. Uglavnom, ovo je najljepši dio staze.

Nakon par kilometara pravog "grebeninga" kreće dugi, zahtjevni spust. Ovdje je vladao oprez kod svakog koraka, jer se silažanje praktički svodi na skakanje s kamena na kamen. Pri kraju spusta kilometar, dva trkačkog dijela, gdje se moglo malo "pustiti" noge.

Spust za zatim dalje nastavlja i taman kad je izgledalo da je ostalo još 4,5 kilometara laganog završetka organizatori su se pobrinuli da ne bude trenutka za opuštanje. Staza nastavlja sa stalnim usponima i nizbrdicama praktički do samog kraja i zaista je bila potrebna prilična razina koncentracije za završiti utrku sa pristojnim vremenom.U cilj ulazim 13. "tovar" po redu i sa solidnim vremenom. S obzirom na slabašnu pripremu za utrku i probleme sa klizanjem stopala prilikom spuštanja, prilično sam zadovoljan.

Na kraju mogu samo reći Mosore, vidimo se opet!" - Marko J. M.

 

 Ultra Trail Vipava Valley - I feel Slovenia

6-8.5.2022

Legionar UTVV30 ➡️ 32 km ⬆️ 1681 m + / 1681 m –

 Josip Toljan  osvaja 11. mjesto  za 2:40:02!

Ivan Toljan  osvaja 60. mjesto  za 3:45:59!

Josip Toljan: "Ove godine sam odlučio ići na sve jake utrke u Sloveniju te na jednu u Austriju.

Zašto baš u Sloveniju?

Razlog je taj što je tamo konkurencija jaka, organizacija utrke na vrhunskom nivou, te kad dođeš na takvu utrku vidiš koliko vrijede tvoji rezultati i imaš motiva za napredovati ??

Utrku sam odradio odlično!

Poslije Promine posebno sam se pripremao za nju te je plan bio ići ispod 3h

Nažalost nisam išao 3h nego još brze i utrku završio za 2h40min što je 16 minuta brze od planiranog vremena.

Kad sve zbrojim na kraju moglo je biti malo i brze ali za početak sezone prezadovoljan sam sa formom!

Ambijent sa utrke je za naježiti se….na svakoj okrepnoj stanici, toliko navijača, podrska, bubnjevi, fotografi, neopisivo riječima…

I onda se popneš na 1250m visinske a tamo još više ljudi, nešto posebno…

Zbog ovakvih utrka se trenira

Na kraju se skupilo 30.4km sa 1400m uspona u 2h40min prosječni tempo je bio 5:15min/km."

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Svibanj 2022 23:49
djelomob1.jpg