Svibanj 05, 2022 698

Na 27. Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu PK Sveta Ana iz Čiste Velike ostvarila velik uspjeh

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Karlovac je prošle subote i nedjelje, 30. travnja i 1. svibnja, bio domaćin 27. Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu!

PSŠKŽ imao 6 predstavnika, po dva u svakoj kategoriji.
1. LIGA
Pikado Klub Sveta Ana u sastavu Ante Pešić, Ivan Močić Mosa, Mateo Gulin, Marko Šprljan, Ivan Buterin, Šime Buterin i Tomislav Ušljebrka - je napravila jedan od najvećih uspijeha PSŠKŽ na državnim prvenstvima. Znali smo da Sveta Ana ima dobru ekipu, ali da će pomrsiti planove nekima od favorita za osvajanje 1. lige ipak je malo tko očekivao.

Nakon rano jutarnjeg odmjeravanja snaga sa favoriziranom ekipom Darts Point Team Ban i poraza 13:3 u grupi, iako rezultat to baš nije pokazivao Sveta Ana je odigrala jednu jako izjednačenu i kvalitetnu utakmicu u kojoj je rezultat mogao biti znatno drugačiji.
Nakon što je Team Ban deklasirao Chill 14:2 u drugoj utakmici grupe sve je bilo jasno. Sveta Ana i Chill su igrali za prolazak grupe. Lakše od očekivanog Sveta Ana je sa pobjedom 14:2 protiv prvaka zagrebačke županije kao drugoplasirana prošla grupu što je značilo i da ide na pobjednika grupe A TIP TOP prvaka varaždinske županije.

Odličnom igrom Sveta Ana dolazi do pobjede 9:2 i prolazi u četvrtfinale desne strane. Tamo ih je čekao Dioklecijan koji je bio bolji od naše ekipe Z1 sa 9:4. Odlična utakmica puna preokreta ipak odlazi na stranu odlične ekipe iz Solina koja prolazi dalje pobjedom 9:6.
Nakon poraza od Dioklecijana Sveta Ana više nije imala pravo na kiks te za plasman među najboljih 8 ekipa i nastavak natjecanja u nedjelju igrala je sa odličnom zagrebačkom ekipom Panda.

Rizk Casino Bonus

Bila je to prava pikado poslastica i drama koju je odlučivao posljednji leg parova kojeg ipak pobjeđuju Buterin i Močić i vode Svetu Anu u drugi natjecateljski dan.

U nedjelju ujutro u 10:00 Svetu Anu je čekao jedan od favorita za naslov prvaka Hrvatske - prvak splitsko dalmatinske županije - PK As iz Solina.

Igralo se na 4 aparata. Nakon prvog kruga Sveta Ana je imala vodstvo 3:1. Nakon drugog As se vraća i poravnava na 4:4. Ključan je bila 3/4 kad Sveta Ana pobjeđuje sva četiri meča i dolazi do velike prednosti od 8:4 prije zadnjeg kruga. U dramatičnom zadnjem krugu nakon što je As samnjio na 8:5 pobjedom Grbavca, Močić pobjedom 2:0 nad Bilelom donosi veliku pobjedu Svetoj Ani.Nakon Asa slijedio je revanš sa Darts Point Team Banom za najmanje 4. mjesto. Opet jedan odličan i zanimljiv meč u kojem se nakon 16 odigranih mečeva i dalje nije znao pobjednik te su se igrali parovi na rezultatu 8:8. Na jednom aparatu Š.Buterin i Močić protiv Pečnjaka i Budiše, a na drugo aparatu Šprljan i I. Buterin protiv Biškupića i Paternosta. Oba para Svete Ane pobjeđuju te rezultatom 9:8 prolaze u borbu za odličja.

U meču za najmanje 3. mjesto proti Dioklecijana kao da je ponestalo snage i koncentracije. Dioklecijan puno lakše od očekivanog dolazi do zaslužene pobjede 9:2.
Bez obzira šta je Sveta Ana ostala “kratkih rukava” u borbi za odličja možemo reći da je ovo jedan od najvećih uspjeha PSŠKŽ.

Pikado Klub Z u sastavu Vareškić Marko, Josip Ćoski Brakus, Krnić Neno, Marin Gulin i Zoran spahija - naš drugi predstavnik u 1. ligi također je prošao grupnu fazu.
Nakon tijesnog poraza od ekipe Sesveta u prvoj utakmici 10:6, PK Z je u posljednjoj utakmici grupe protiv zagrebačke ekipe Baccara Bacca izravno odlučivao o drugom putniku u drugu fazu natjecanja. PK Z je bio bolji i pobjedom 11:5 prošao dalje gdje ga je čekao prvoplasirani iz grupe B - Dioklecijan iz Solina. PK Z je dobro ušao u utakmicu, ali ipak odlična ekipa iz Solina dolazi do zaslužene 9:4 pobjede.
Na lijevoj strani ih je čekao prvak varaždinske županije TIP TOP koji je ipak bio za nijansu bolji i pobjedom 9:4 prošao dalje. PK Z je na kraju završio na 13. mjestu.

2. LIGA
Caffe Bar EM u sastavu Mario Ercegović, Tomislav Šuperba, Ante Vrcic, Darko Krnić i Darko Milanković
U grupnoj fazi nakon tijesnog poraza nakon parova 8:9 od ekipe Dioklecijan 2, u drugom susretu grupe pobjedom 9:7 protiv ekipe Dollar iz brodsko- posavske županije prolazi kao drugoplasirana.
U drugoj fazi na desnoj strani su igrali protiv Male Škole iz varaždinske županije koja je bila bolja sa 9:4. Na lijevoj strani EM je igrao protiv Jagerbar Budaševo koji je bio uspješniji sa 9:0.
Caffe bar Em je završio natjecanje na 13. mjestu.

Oliva X Klub Pikado u sastavu Ivan Šarić, Ivica Bogdan, Daniel Furčić Poky, Vice Skorin, Krešimir Miliša i Josip Huljev Barić.
Nakon dva tijesna poraza u izuzetno teškoj grupi protiv Asa i Petrinje Oliva X je završila natjecanje u grupnoj fazi. AS je bio bolji sa 10:6, a Petrinja sa 9:7.
Oliva X je završila natjecanje na 17. mjestu.

3. LIGA
Primošten 1 u sastavu Ante Fuštin, Ivan Prgin, Ivan Skorić i Roko Skorić. Primošten oslabljen za svoja dva ponajbolja igrača Lorenta i Petra Radića koji su zbog poslovnih obaveza bili spriječeni nastupiti, nije uspio proći grupnu fazu u kojoj je nakon dva poraza od AS 3 10:6 i Podroma 12:4 završio natjecanje na 17. mjestu.
Club 57 u sastavu Niko Bukic, Marijo Radnić, Dino Živković, Marko Živković i Hrvoje Živković.

U grupnoj fazi Club 57 prolazi kao prvoplasirana ekipa skupine A. U prvom susretu protiv Mikrofon Juniorsa za koje je između ostalih nastupao i naš poznati pjevač Giuliano Club 57 dolazi do pobjede nakon susreta parova i rezultatom 9:8 upisuje prvu pobjedu. U drugom susretu pobjedom 14:2 protiv Cibone potvrđuju prvo mjesto u skupini.

Na desnoj strani ih je čekala drugoplasirana ekipa skupine H splitski Longfield koju Club 56 rutinski pobjeđuje 9:2 i prolazi u četvrtfinale desne strane.
Tamo ih je čekao jedan od favorita za naslov 3. lige solinski AS. U jednoj jako neizvijesnoj utakmici gdje je pobjeda mogla otići na obje strane, ipak iskusna i odlična ekipa iz Solina dolazi do velike 9:6 pobjede.

Na lijevoj strani Club 57 je igrao protiv Epic Broza pikado kluba našeg nogometnog reprezentativca i velikog zaljubljenika u pikado - Marcela Brozovića.

Ekipa Epic Brozo u još jednoj odličnoj i neizvjesnoj utakmici ipak sa 10:6 dolazi do pobjede, tako da je Club 57 završio na 9. mjestu.

Još jednom čestitke svim osvajačima odličja na 27. ekipnom PH u elektronskom pikadu u svim kategorijama, a posebno predstavnicima PSŠKŽ na ostvarenim odličnim rezultatima, te prije svega jednom dostojanstvenom predstavljanu našeg pikada protiv najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.


1. LIGA:
1. JANJE ALFA TEAM
2. POSEJDON 2
3. DIOKLECIJAN
4. SVETA ANA - PSŠKŽ
13. Z1 - PSŠKŽ
SENIORKE:
1. DIOKLECIJAN
2. APOLLO
3. JANJE NEXT TEAM
2. LIGA:
1. RUDAR LABIN
2. ZEUS 37
3. AS
13. CAFFE BAR EM - PSŠKŽ
17. OLIVA - X - PSŠKŽ
3. LIGA:
1. SESVETE JDOO
2. AS 3
3. APOLON
9. CLUB 57 - PSŠKŽ
17. PRIMOŠTEN 1 - PSŠKŽ

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg