Srpanj 23, 2020 2324

PK Vodice natječe se u 1. Hrvatskoj petanque ligi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Počelo je natjecanje u 1. Hrvatskoj petanque ligi i to prvi put u hrvatskoj povijesti, što taj događaj čini posebno upečatljivim, g. Paško Rakić, dogradonačelnik Grada Šibenika svečano ga je otvorio bacanjem prve boće, u kojem natjecanju evo sudjeluju i Vodice.

-Petanque klub Vodice učestvuju na prvom prvenstvu Hrvatske u Petanque sportu.  Naime, iako osnovani pred par godina tek odnedavno smo postali dio obitelji Boćarskog saveza i brojimo dvadeset aktivnih članova Saveza.  Do sada smo sudjelovali  na dva među srodna Turnira Croatia Opena, dva kupa Šibenika kao i kupa Primoštena, također smo dva puta organizirali i kup Vodica. Svi  susreti bili su i međunarodnog karaktera, a pokazali su nam da se možemo ravnopravno natjecati sa ostalim natjecateljima, kazuje nam predsjednica PK Vodice,  Lidija Bulat. Svakako je važno napomenuti da nas je podržala turistička zajednica Grada Vodica, u čijoj su se suradnji uspješno održali neki turniri, pa i spomenuti „Croatia open“-2019. Jednako  tako vjerujemo i u podršku Grada Vodica, posebno kada se radi o ustupu javne površine radi održavanja natjecanja koje smo planirali organizirati u parku, međutim korona nas je omela tako da ćemo taj plan, ovisno o epidemiološkoj situaciji, nastojati održati krajem ljeta ili početkom jeseni, dok bi zasigurno bio zanimljiv i božičini turnir. 

Posebno zadovoljstvo im je danas, kada kao članovi Saveza sudjeluju u prvom prvenstvu Hrvatske u Petanque sportu i natječaju se sa najboljima u ligi ekipno petanque prvenstvo Hrvatske u pet kola.


U prvom kolu, 24.07.2020.g. u petak s početkom u 17 sati, na sportskom terenu Hotela Imperijal („zog“ ispod teniskih terena),  održati će se susret  dvije ekipe  Petanque kluba Vodice, i to I. ekipa „Vodice“ i II. ekipa „Vruje“, stoga pozivamo naše sumještane da  nas podrže i dođu  pogledati našu prvu utakmicu prvenstva Hrvatske u Petanque boćanju, kao i da nam se pridruže u zanimljivom i izazovnom sportu, rekla nam je Lidija Bulat te  posebnu zahvalu uputila hotelu Imperijal koji je omogućio ova događanja na svojim sportskim terenima.

Tags
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 23 Srpanj 2020 16:19
djelomob1.jpg