15 Pro 2019
  3827

40 sati bez sna i moderne navigacije: Tomislav Grubelić osvojio prvo mjesto na Regati sv. Nikole

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 00:53

Tradicija spaljivanja broda u čast sv. Nikole, zaštitnika ribara i pomoraca događaj je koji se svake godine u Komiži željno iščekuje. U ovoj je tradiciji prije desetak dana uživao i naš sumještanin, Tomislav Grubelić čekajući start Regate sv. Nikole za samce i dvojce u organizaciji JK Mornar iz Splita. 

Inače, Regata Sv. Nikole starta u Splitu s krajnjim ciljem u Komiži, no ove je godine odlučeno da će biti obrnuto. Tomislav je zajedno sa kolegom Darkom Prizmićem iz JK Peliška s Orebića 7. prosinca krenuo na ovu, 2 dana dugu regatu i nije se niti nadao odličnom rezultatu koji su postigli. 

Krenuli su iz Komiže preko Palagruže, oko Lastova i kroz Korčulanski kanal pa kraj Hvara i oko Šolte, da bi u Split stigli ni više, ni manje nego prvi! 

“Brod Silvana s kojim smo jedrili nije baš opremljen po pitanju moderne navigacije, a uz to mi je odmah na startu mobitel pao u more. Tako smo mi jedrili onako “po starinski”, na osjećaj, i upravo se to pokazalo kao dobitna kombinacija za ovako odličan rezultat, pogotovo kada smo znali da je na Regati sudjelovalo i nekoliko olimpijaca pa i neki poznati jedriličari poput Ivice Kostelića koji se u zadnje vrijeme ozbiljno posvetio jedrenju”, rekao nam je Tomislav i nadodao kako je upravo zbog toga osjećaj bio duplo bolji.

 

Da je ova Regata zahtjevna govori i to da Tomislav i Darko nisu spavali punih 40 sati i to je bio veliki izazov. Kako kažu, treba se pripremiti na to, biti odmoran. 

Iako, Tomislavov životni stil i posao ga i sami pripremaju na ovakve izazove jer on pola godine jedri, doduše s turistima, no svakako se tijekom posla susreće sa mnoštvom situacija koje ga pripremaju za samostalne regate. 

Uz to, Tomislav je u jedrenju od djetinjstva, sad već 32 godine, odnosno većinu svog života, član je JK Tijat, a na svojoj prvoj regati je sudjelovao sad već davne 1994. godine. Pitali smo ga što je to toliko lijepo u jedrenju i regatama; 

“U jedrenju su dobri ljudi prije svega. To je jedan timski rad koji se može slobodno nazvati i team buildingom, najslabija karika vrlo brzo otpadne. A ono što je lijepo u tome svemu je to da se saživite s prirodom, nekada je to i borba za goli život kada prevladavaju vještina i znanje. Ukratko rečeno, tko jedri mora biti dobar čovjek.” 

Sada za Tomislava kreće mala pauza od regata jer je potrebno pripremiti brod za novu turističku sezonu, ali već na proljeće ima plan sudjelovati na Zlarinskoj i Uskršnjoj regati. Vjerujemo da će ga osjećaj i na njima uspješno služiti te mu želimo puno sreće i uspjeha u daljnjim jedriličarskim pothvatima!

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Tjedan dana od popuštanja mjera: Lijepo vrijeme istjeralo nas iz domova na svježi zrak
  Information
  Podijeli
  Information

  Tjedan dana od popuštanja mjera: Lijepo vrijeme istjeralo nas iz domova na svježi zrak

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close