• 16 Srp - 16 Srp
  • 16 Srp - 17 Srp
  • 17 Srp - 17 Srp
19 Velj 2015
    3484

Rubrika građani pitaju: Pročitajte odgovore na Vaša pitanja vezana za komunalnu problematiku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Veljača 2015 18:44
Rubrika građani pitaju: Pročitajte odgovore na Vaša pitanja vezana za komunalnu problematiku Foto: Šime Strikoman

Na portalu Infovodice prošle godine uveli smo rubriku 'Građani pitaju' u kojoj možete postaviti pitanje vezano za komunalnu problematiku u našem gradu. Vaša poruka će biti proslijeđena do odgovarajuće službe, a odgovori će biti postavljeni na stranicu s odgovorima, kako bi ih i ostali zainteresirani građani mogli koristiti.
Sva dosadašnja pitanja i odgovore možete pogledati na ovom link http://www.infovodice.com/moje-misto/pitanja-gradana.html a najnovija pitanja i odgovore pročitajte ispod


Pitanje: Kada i kako postići da u slijepu ulicu u Zatonskoj kod brojeva 181 gdje je investitor i graditelj uplatio sve, dobiti asfalt i rasvjetu. Radi se o zgradama gdje ima puno apartmana, a i stalnih građana. (Sanja Zrnić)

Odgovor : Izgradnja predmetne komunalne infrastrukture (asfalta i javne rasvjete) odradit će se kad ista bude predviđena budućim programom gradnje ili rebalansom proračuna za ovu 2015. godinu. Ovim putam Vas pozivamo da ako niste svakako podnesete pisani zahtjev za izgradnju predmetne komunalne infrastrukture.


Pitanje: Kada će ulica Srima XVIII moj broj 11, a ima nas više, dobiti uličnu rasvjetu. (Ivo Rajić)

Odgovor : Izgradnja predmetne komunalne infrastrukture (javne rasvjete) odradit će se kad ista bude predviđena budućim programom gradnje ili rebalansom proračuna za ovu 2015. godinu. Ovim putem Vas pozivamo da ako niste svakako podnesete pisani zahtjev za izgradnju predmetne komunalne infrastrukture.


Pitanja: Molim Vas da mi odgovorite na sljedeća pitanja:
1. Kad će biti postavljena ulična rasvjeta u ulici Obrove – nastavak Ličke ulice?
2. Što namjeravate učiniti sa slivnim vodama u istoj ulici jer vidjeli ste i sami sta nam se dogodilo u nedavnim poplavama (porušeni ogradni zidovi, poplavljene kuće, garaže, podrumi...)?
3. Kad ćete nastaviti sa asfaltiranjem cijele ulice Obrove i doći sa asfaltom do Magistrale tj. do skladišta „Pelajić"?
(Kovačević Elio, Obrove 25b, 22211 Vodice)

Odgovori:
1. Izgradnja javne rasvjete je planirana i u ovom trenutku se radi u Vašoj ulici.

2. Što se tiće odvodnje slivnih voda, naime u postupku je izrada studije odnosno elaborata oborinskih, slivnih, bujičnih te podzemnih voda na širem gradskom području, koji će biti osnovna podloga za izradu izvedbenih projekata svih obuhvaćenih kritičnih točaka zasebno, pa shodno tome i Vaše ulice, kojima će se definirati te oblikovati svaka točka zasebno.

3. Asfaltiranje ulice može se planirati tek nakon što se u istoj stvore tehnički uvjeti u smislu izgrađene vodovodne mreže, položenih elektroenergetskih vodova kućnih priključaka kao i javne rasvjete a prvenstveno kvalitetnog rješenja odvodnje oborinskih voda prema određenom recipijentu.
Sukladno navedenom, služba će dati prijedlog za pokretanje poslova ispunjenja navedenih tehničkih preduvjeta temeljem kojih će asfaltiranje biti moguće izvesti odnosno planirati programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.


Pitanje: Kada će ulica Josipa Šprljana Akabe 65 dobiti rasvjetu i asfalt jer jedan dio ulice je asfaltiran i ima rasvjetu a mi koji živimo dalje čekamo..
Drugo pitanje je u vezi kopanja šahta za vodu gdje u Vodicama mora se platiti 2475 kuna za iskop a u Šibeniku ne mora (to sam saznala u vodovodu u Šibeniku - Milica Pavljasević Josipa Šprljana Akabe 65)

Odgovori: 1. Izgradnja predmetne komunalne infrastrukture (javne rasvjete i asfalta) u Vašoj ulici predviđena programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u tekućoj 2015. Godini. Nakon izrade detaljnog troškovnika radova te procjene troškova gradnje znat ćemo koliko ćemo površine ulice asfaltirati te izgraditi novih rasvjetnih mjesta.

2. Izvedba vodovodnog šahta obveza je investitora i sastoji se od troška građevinskog dijela priključka ( ponuda od Odvodnje Vodice d.o.o. ) kao i troška vodomontažnih radova ( ponuda od Vodovoda i Odvodnje d.o.o. Šibenik ). Navedene ponude izrađene su prema važećim licitiranim tržišnim cijenama trgovačkih društava i obveza su plaćanja svih fizičkih i pravnih osoba ( osim HRVI prema posebnom Zaključku Grada ) te nema veće razlike u tom smislu između Grada Vodica i Grada Šibenika. Odvodnja Vodice d.o.o. je za predmetne građevinske radove putem javnog natječaja odabralo najpovoljniju ponudu za izvođenje navedenih radova.

A Vi dragi čitatelji: ako cesta u vašoj ulici još nije uređena, na njoj ne postoji javna rasvjeta, nema potrebnih pješačkih prelaza, treba dodatna prometna signalizacija ili su neuređeni nogostupi, nema odvodnje slivnih voda, nedostaju kante ili kontejneri za smeće, imate problem parkinga.
Ova i slična pitanja možete poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – za rubriku „Pitanja građana"

Sva Vaša pitanja podliježu administraciji od strane urednika te neće biti objavljena ukoliko su neprimjerenog sadržaja, te ukoliko nemaju veze sa komunalnom problematikom.. Vaša poruka će biti proslijeđena do odgovarajuće službe, a odgovori na pitanja biti će  postavljena na stranicu portala , kako bi i ostalim zainteresiranim građanima bili od koristi.

Također zahvaljujemo se pročelniku Marku Lugoviću i gosp. Tinu Kusanoviću (djelatnici Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo) na odgovorima.

 

djelomid1.jpg

hangardesknov.jpg

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close