Povodom Dana domovinske zahvalnosti 05.kolovoza 2016. u 18 sati SRK "Botnica" već tradicionalno organizira Đir oko otoka Prvića.

Danas je u Prvić Luci na prostoru sportske lučice – istezališta za brodice održana eko-akcija prikupljanja otpadnog motornog ulja.

Grad Vodice je raspisao natječaj za izvođenje radova na uređenju i sanaciji sportskog igrališta Mareta u Prvić Luci. Procijenjena vrijednost radova je 580.000,00 kuna, a novac za sufinanciranje već je osiguran potpisanim ugovorom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Proteklog vikenda, prvićke vatrogasce posjetilo je izaslanstvo vatrogasaca iz Micheldorfa te predstavnici proizvođača vatrogasne opreme, tvrtke Rosenbauer iz Austrije.

Gosti su ovom prilikom donijeli opremu vrijednu stotinjak tisuća kuna. Riječ je o vatrogasnoj pumpi TS 12 Supermatic te većoj količini vatrogasnih crijeva i druge opreme.

Nedavno su izrađivači Prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Prvić Šepurine i Prvić Luke održali javnu raspravu na kojoj su izložili viđenje daljnjeg razvoja otoka i obrazložili zamišljeni prijedlog plana, a svi su zainteresirani mogli postavljati pitanja i davati svoje sugestije i opaske.
Ovaj se Prijedlog plana uređenja otoka usko veže uz IV. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Vodica i uz županijski Prostorni plan, a izrađuje se u skladu sa zakonskim propisima.

Ministarstvo regionalnog razvoj i fondova Europske unije sufinancirat će gradski projekt sanacije i novog uređenja sportskog igrališta Mareta u Prvić Luci sa 480.000,00 kuna iz mjere Programa razvoja otoka u ovoj godini. Preostali dio potrebnih sredstava za realizaciju projekta osiguran je iz gradskog proračuna.

Grad Vodice je dodijelio potporu poslovnom klasteru Hrvatski otočni proizvod iz Prvić Luke za daljnje ulaganje u projekt Hrvatski otočni proizvod. Time su isplaćena sva predviđena sredstva koja je Grad Vodice osigurao za provedbu projekta subvencioniranja programa tradicijskih obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i nositelja oznake HOP.

Održan je radni sastanak gradonačelnice Grada Vodica Branke Juričev Martinčev i pročelnika gradskih upravnih odjela s predsjednikom Mjesnog odbora Prvić Luka i direktorom Sloge puka Kristijanom Bumbakom na kojem se raspravljalo o daljnjim smjernicama razvoja i ulaganjima u Prvić Luku.

Uspješno završen i drugi festivalski dan Kreativni dani Fausta Vrančića obilježen radionicama izrade suhozida, izvrsnim predavanjima, zmajarenjem, fotografiranjem i slikanjem.

Jadrolinijin putnički brod Tijat ove godine slavi svoj jubilej, 60 godina od kada je izgrađen u splitskom brodogradilištu.

Stranica 5 od 7
Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close