Studeni 17, 2019
Kao što smo već pisali u srpnju, Grad Vodice je dobio priznanje za transparentnost gradskog proračuna, a sada je ono stiglo i službeno. Naime, Institut za javne financije predstavio je 3. srpnja 2019. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjern je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici usvojilo rekordni proračun za narednu godinu koji iznosi 113 milijuna i 633 tisuće kuna, odnosno teži od prošlogodišnjeg za više od 40 milijuna koji je izglasalo osam vijećnika vladajuće koalicije HDZ – HSS bez, već ustaljenog običaja, prisustva oporbe.

Grad Vodice je na svojim internetskim stranicama (www.grad-vodice.hr) objavio proračunski vodič za građane za 2018. godinu. Ovim su vodičem građanima na jednostavniji način dostupne informacije o tome kako se i odakle "puni" proračun, te na što se i kako sredstva planiraju trošiti.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica većinom glasova donesena je prva izmjena proračuna za ovu godinu te tako proračun Grada Vodica za 2017. godinu iznosi nešto više od 72.138.000 milijuna kuna što je 4.462.000 kuna više od planiranog

Pri samom kraju tekuće godine usvojene su II izmjene Plana proračuna Grada Vodica za 2016.

Na današnjoj 23. sjednici Gradskog vijeća usvojeno je izvješće o izvršenju polugodišnjeg proračuna od 01.01. do 30.06.2016. godine. U prvih šest mjeseci ove godine prihodi Grada 3,5 mil kuna veći u odnosu na isto razdoblje lani

naslovna-lp
Proračunom Grada Vodica za 2013. godinu planirano je za potrebe u kulturi izdvojiti ukupno 2.259.500,00 kuna.

H 3 012 Medium 2
Proračunom Grada Vodica za 2013. godinu osigurano je na stavci socijalne i druge skrbi nešto više sredstava nego prijašnjih godina. Tim se novcima želi pružiti građanima Vodica viši standard socijalne, zdravstvene i humanitarne zaštite od onog koji je osiguran sredstvima iz državnog proračuna.

sjednica31-naslovna
Na 31. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica održanoj 20. prosinca a koja je na dnevnom redu imala ukupno 18. točaka, među ostalim donesen je i proračun za 2013. godinu. Planiran je u iznosu od 45.254.060 kuna, a prema riječima gradonačelnice riječ je o realnom, razvojnom i socijalom proračunu.

Po iznosu je realan, jer je manji nego što je bio za 2012. godinu, a što se tiče razvojnog dijela, njime ćemo pratiti sve do sada započete investicije – kazala je gradonačelnica

Pored toga investirat će se u uređenje Trga Kneza Branimira u iznosu 2.600.000 Kn, planirana je izgradnja tržnice za koju je i izgrađena projektna dokumentacija u iznosu 1.000.000 Kn te dovršenje Pučke čitaonice i knjižnjice u iznosu 497.500 Kn.
Ove godine rezerviran je nešto veći iznos za naselje Srima gdje će 940.000 Kn biti uloženo u uređenje plažnog prostora plus 390.000 Kn za asfaltiranje priobalnog dijela Srime kako bi Srima dobila svoju plavu zastavu.

Da je proračun socijalno osjetljiv pokazuje to da ove godine izdvajamo još više sredstava nego ranijih godina a za socijalne potrebe to iznosi oko 1.500.000 Kn. U ovom programu kao i ranijih godina našle su se naše udruge kojih ove godine ima nešto veći broj, tako da su i za njih osigurana potrebna sredstva - naglasila je gradonačelnica u svom izlaganju.

Na sjednici nisu usvojeni amandmani vijećnika HSS-a, a radi se o programu rekonstrukcije ulice Dulcin, te o osnivanju Saveza sportova Grada Vodica.
U video prilogu pogledajte snimku sa aktualnog sata vijećnika

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close