Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) - održava se od 2. do 5. listopada 2019. godine u Slavoniji. 
Trodnevni program ove manifestacije donosi pregršt edukativnih radionica i prezentacija, a uz već tradicionalni susret s predstavnicima Vlade RH te Hrvatski turistički forum, ovogodišnji Dani hrvatskog turizma okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Glagoljica na otoku Prviću naziv je jednosatnog predavanja koje je u subotu 17. kolovoza navečer u crkvi sv. Jelene u središtu Prvić Šepurina održalo troje članova Društva prijatelja glagoljice (DPG) iz Zagreba. Povod predavanju bilo je obilježavanje 160. obljetnice osnutka župe u Šepurinama.

''Zašto bih ciloga sebe dava za nekog drugog, puno se trudija i dobiva malo?'' – poanta odgovora na ovo pitanje objašnjava rad i trud 28-ogodišnjeg Luke Mažibrade koji je na otoku Prviću pokrenuo svoj biznis koji je uzeo maha. Ima dana i da ne spava, ali njegovo domaće uzgojeno voće i povrće vole svi.

U akciji čišćenja pedesetak se volontera, članova udruge Ekološke udruge „Šepurine“, uz podršku Turističke zajednice grada Vodica, pobrinulo za ljepšu budućnost Faustova otoka

Gradsko vijeće Grad Vodica na današnjoj sjednici donijelo je odluku o suglasnosti za provedbu projekta sanacije pješačko biciklističke staze na otoku Prviću. Ovom Odlukom daje se i suglasnost Gradu Vodicama da se prijave na natječaj LAG-a More 249 kako bi ostvarili potporu za ovaj projekt

Ove godine u Prvić Luci održava se jubilarna peta po redu ljetna škola hrvatskog jezika i kulture u organizaciji Matice hrvatske u Osijeku, uz stručnu pomoć nastavnika iz Osijeka ( Đurđa Varzić-Pavaković, Ksenija Kralj ), Orašja ( Ljubica Nedić ), Vukovara ( Vesna Karaula ) i Zadra ( Ivica Vigato, Teodora Vigato ) te voditeljstvo Ružice Pšihistal.
Program škole traje od 26. lipnja do 01. srpnja s polazncima iz Osijeka, Orašja i Vukovara.

Danas su gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, njezin zamjenik Stipe Bosotin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Tina Bosotin i stručna suradnica za javnu nabavu i imovinu Jelena Juričev Martinčev, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo, Marko Lugović te Marsel Mitrović Matić, viši stručni suradnik za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Vodica, posjetili naselja na otoku Prviću, obišli gradsku imovinu i održali radni kolegij s predstavnicima mještana na kojem su razmatrali probleme s kojima se susreću građani otočkih naselja.

Šesta sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije započela je aktualnim satom na kojem je župan Goran Pauk, na traženje vijećnika, objasnio ulogu Partnerskog vijeća za tržište rada čiji je nositelj Šibensko-kninska županija, a operativno ga vodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

U sklopu jedinstvenog projekta edukacije studenata smjera "Turizam" u svijetu, ITHAS - International Tourism & Hospitality Academy at Sea, koji već trinaestu godinu za redom uspješno organizira Katedra za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jučer je Memorijalni centar "Faust Vrančić" posjetilo 110 sudionika programa, 20 različitih nacionalnosti.

Grad Vodice je naručio izradu Izvedbenog rješenja sanacije Margaretićeve rive koja se nalazi na istočnom dijelu Starog porta u Prvić Luci.

Stranica 1 od 5

Klikni na plakat gore za više informacija


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close