U sklopu treće faze projekta Vodiški stakleni riton učenici OŠ Vodice sudjelovali su u Jesenskim bakanalijama u organizaciji POUV, TZ Vodice i Muzeja grada Šibenika, a prošlu subotu posjetili su dva muzeja u Zadru: Muzej antičkog stakla i Arheološki muzej.

Učenici prvih i trećih razreda OŠ Vodice zajedno sa svojim učiteljicama i ravnateljem Grgom Friganovićem dočekali su danas trkače iz cijelog svijeta koji trče utrku pod nazivom Utrka Mira

Novu školsku godinu vodička osnovna škola dočekuje s novostima: izgrađena je bežična internet mreža kojom je pokriven cijeli prostor škole koja će omogućiti modernizaciju nastave, uvođenje novih nastavnih metoda i suvremeniji pristup nastavnom gradivu. U budućnosti ova će mreža omogućiti uvođenje e-dnevnika te daljnju informatizaciju nastavnog sustava, što je osobito važno sada, nakon što je i službeno objavljeno da će informatika od slijedeće školske godine biti obavezan nastavni predmet u osnovnim školama.

Nakon gotovo tri mjeseca školskih praznika, danas je započela nova školska godina. Današnji dan posebno je važan za učenike koji su danas prvi puta među školskim klupama, a njih je u vodičkoj osnovnoj školi 104. To je čak 6 učenika više nego prethodne školske godine kada je prvi razred u OŠ Vodice upisalo 96 prvašića. (u Vodicama 10 učenika više, u Tribunju 2 učenika manje)

Troškovi prijevoza školskim autobusom od Srime do Vodica od nove će školske godine biti upola manji, a novim rebalansom utvrdit će se hoće li ih Grad i u potpunosti preuzeti. Što se tiče udžbenika, sufinancirat će se, prema zahtjevu, svima socijalno ugroženima.

Osnovna škola Vodice objavila je popis formiranih prvih i petih razreda. U školu na jesen kreće 104 đaka prvaka.

Osnovna škola Vodice sklopila je ugovor s tvrtkom Vodice d.d. za izgradnju zaštitne ograde oko Osnovne škole što uključuje izgradnju temelja, zidanje i postavljanje žičane, pocinčane i plastificirane ograde. Radovi će započeti 17. srpnja i trajat će do 05. rujna, odnosno do početka nove školske godine.

Za školarce u Vodicama danas je poseban dan. Završila je školska godina, a mnogi su učenici sedmih i osmih razreda OŠ Vodice završetak školske godine proslavili tradicionalnim kupanjem na rivi.

U petak 09. lipnja u Kulturnom centru Vodice održana je prezentacija školskog programa Vodiški stakleni riton

Projekt je zamišljen s ciljem upoznavanja učenika s prirodnim obilježjima i povijesnim naslijeđem šireg prostora Vodica te načinom života predrimskog i rimskog razdoblja kako bi mogli aktivnije sudjelovati u očuvanju ukupne zavičajne baštine, a ujedno dugoročno pridonijeti razvoju kraja u kojem žive.

Grad Vodice financijski pomaže realizaciju školskog program Vodiški stakleni riton koji ulazi u svoju drugu fazu. Osnovna škola Vodice provodi školski pilot projekt Vodiški stakleni riton u kojem sudjeluju šezdesetak učenika od drugog do osmog razreda podijeljenih u devet sekcija: razredna nastava, književnost, engleski i njemački jezik, likovna, glazbena, tehnička, prirodoslovna (priroda , biologija, kemija), zemljopis i povijest.

Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close