Ekipa HRT-a i  emisije „Biblija“ koja se prikazuje svake nedjelje na nacionalnoj televiziji  sa urednikom Nikom Kostanićem i suradnicima mladim studentima i framašima – Klarom i Nikolom gostovala je u Vodicama i na Okitu gdje su u snimili emisiju o svetištu na Okitu, štovanju  Gospe Karmelske i o povijesti crkve Gospe od Karmela. 

U sklopu pastoralne Godine 2019./2020. slaviti ćemo  Godinu Okita koju ćemo započeti u rujnu 2019. - subota 7. 09. na Uočnicu Male Gospe - a svečano proslaviti na blagdan Gospe od Karmela 16. 07. 2020. (350. obljetnica od izgradnje prve crkve - 1670. i 25 godina od izgradnje nove crkve na Okitu - 1995.) 

Brdo Okit koje je smješteno nadomak Vodica i gdje se nalazi crkva Gospe od Karmela, osim svetišta idealni i prekrasni je vidikovac.

Predstavljanje knjige don Josipa Mužića: Božićno čudo na Okitu koje se održalo u subotu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice i župe Vodice izazvalo je veliki interes javnosti tako da je dobar dio zainteresiranih ostao bez svog primjerka knjige. Iz župnog ureda Vodice obavještavaju župljane, građane Vodica te goste da se knjiga o Okitu: Božićno čudo na Okitu može nabaviti u župnom uredu u Vodicama.

Pučko otvoreno učilište Vodice i Župa Našašća Svetog Križa Vodice organizirali su večeras, uoči blagdana vodičke Gospe Karmelske u kulturnom centru Vodice predstavljanje knjige don Josipa Mužića: Božićno čudo na Okitu i otvorenje izložbe fotografija o poslijeratnoj izgradnji Okita koje je prikupio i za ovu priliku postav priredio u atriju centra Tonči Juričev Grgin.

Samo par dana uoči Gospe Karmelske, Pučko otvoreno učilište Vodice i Župa Našašća Svetog Križa Vodice organiziraju predstavljanje knjige don Josipa Mužića: Božićno čudo na Okitu. O knjizi će, uz autora, govoriti dr. sc Nada Babić, predavačica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i Dina Vuletin Borčić.

U subotu 19. svibnja 2018 zajednica od sedamdesetak vjernika župe Vodice sudjelovala je na Okitu, uoči svetkovine Duhova, u duhovskom bdijenju i molitvi.

Pedesetak vjernika iz Splita hodočastilo je 29. travnja Gospi od Karmela na našem svetom brdu Okit. Došli su sa svećenikom Josipom Mužićem kojega put sve češće dovodi u Vodice.

Za one koji ne znaju, don Josip prikuplja i dokumentira podatke o neobičnoj i znanstveno neobjašnjivoj pojavi cvjetanja jedne grane stabla klena u badnjoj noći, a koja se nalazi u blizini crkve na Okitu.

U nekoliko navrata u zadnjih petnaestak dana u Vodicama je boravio svećenik Josip Mužić. Razlog njegovih dolazaka je pisanje knjige o Gospinom svetištu na brdu Okit i neobičnim cvjetanjima jedne grane stabla klena u Badnjoj noći.

Danijel Dani Leko autor pjesme „Gospe od Okita"samostalni je autor i izvođač duhovne glazbe. Dolazi iz Sl. Broda, grada na Savi. Dugi niz godina sklada i uglavnom uživo (live) izvodi duhovnu glazbu uz Božju pomoć i gitaru. Autorski samostalno stvara od srednje škole, ali i uz sastave „ Pro life" , „ Novo srce" , „ Kristofori"... U zadnje vrijeme surađuje sa sastavom „ Cor unum". Nastupao je diljem zemlje i inozemstva izvodeći upravo duhovnu glazbu (autorsku i ne autorsku), animira mise i klanjanja. Snimio je tri nosača zvuka i sudjelovao je do sad na raznim festivalima duhovne glazbe: Hvalospjevu ljubavi, Tonka festu, Stepinčevim notama, Hodočašće u došašće, Karmel festu, Uskrsfestu, Bonofestu, Hvalospjevu ljubavi, Svijetlost dolazi ... Dobitnik je i nekih nagrada na istim festivalima kao što su: prva Nagrada za najbolji tekst na festivalu „ Svijetlost dolazi" u Zadru(2017.), Prva nagrada stručnog žirija na festivalu „ Hvalospjev ljubavi" u Varaždinu(2016.)...

Stranica 1 od 3
Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close