Sukladno Zaključku Skupštine društva Leć d.o.o. od 29. travnja 2020.g., gradonačelnica Grada Vodica Nelka Tomić donijela je Odluku o popustu na cijenu obvezne minimalne javne usluge za Grad Vodice.

I dok za cijeli svijet vrijedi pravilo #ostanidoma, radnici Leća su, upravo suprotno, vani na terenu i dijele sudbinu vatrogasaca policije, medicinskog osoblja, članova Crvenog križa i ostalih neophodnih službi. Odnosno, što se tiče odvoza otpada u ovim izvanrednim okolnostima, tvrtka Leć radi prema planu i rasporedu i nije došlo do nikakvih promjena ili ukidanja usluge. 

Mnogima nije pošlo za rukom da spoznaju čime se žele baviti u životu, ali to nije bio slučaj kod Josipa Crljenka. Rođen davne 1957. godine, još kao mladić, Josip je znao koji posao želi raditi. Kada je prvi put zakoračio u automehaničarsku radnju i osjetio miris benzina, znao je da je to to.

Danas, 14. veljače, održana je prva od dvije tribine “Održivo gospodarenje otpadom” na kojoj su svi zainteresirani mogli saznati sve što ih zanima o razdvajanju i odlaganju otpada. Grad Vodice kao partner i Grad Varaždin organizirali su ovu javnu tribinu za građane u sklopu projekta "PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO" na kojoj je prezentaciju održala doc.dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić sa Geotehničkog fakulteta.

Grad Vodice kao partner Grada Varaždina provodi projekt PROMO čija je svrha informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

U više navrata smo pisali i upozoravali na neodgovorne građane koji bacaju krupni otpad na mjesta koja nisu predviđena za to i nadali se da ćemo biti odgovorniji. Fotografije koje nam je jutros poslao naš čitatelj ukazuju na to da se nismo puno pomakli od početka.

Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, dr. med i direktor Komunalnog društva LEĆ, Stanko Birin uručili su mališanima vrtića Tamaris bojanke, didaktičke igračke, izobrazno-informativne letke i brošure napravljene u sklopu projekta PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO. 

Jutros je u Zagrebu održan godišnji nacionalni sastanak nositelja Plave zastave u Republici Hrvatskoj na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja onima koji su se najviše istakli u promicanju i provođenju održivog razvoja gospodarenja našom obalom. Hrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš dodijelilo je Komunalnom društvu Leć priznanje za najuspješnije organiziran Projektni dan Plave zastave za 2019. godinu - za projekt Jadran bez plastike.

Olujno i orkansko jugo u kombinaciji s velikim valovima ponovno su nanijeli hrpe smeća. Komunalni otpad, većinom u vidu plastične ambalaže, u kombinaciji s biološkim otpadom raspršili su se po obali i cestama, no kako bi se nanijelo, tako bi se vrijedno i pokupilo. 

Ako ste se ikad zapitali kako mravi funkcioniraju kad se pred njih postavi zadatak, trebali ste jutros vidjeti naše skaute koji su sudjelovali u projektu "Zasadi drvo, ne budi panj" u suradnji s komunalnim poduzećem „Leć". 

Stranica 1 od 7
Najnovije
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close