Sedmi festival Hrvatskog otočnog proizvoda održava se u subotu i nedjelju na istom mjestu gdje je sve prije sedam godina i započelo, u Prvić Šepurini. Od tada dosta toga je naučeno o samom projektu HOP-a. Višestruko se povećao broj dobivenih oznaka proizvoda, proizvođača je sve više, konkurencija je veća, a samim time i kvaliteta proizvoda.

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije: pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranka Fržop i v.d. pročelnice za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović posjetile su u četvrtak 22. studenoga tradicionalni PredBožićni sajam „Hrvatskog otočkog proizvoda“ koji se do 25. studenoga održava u Zagrebu.

Šesti festival Hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji održao se jučer na otoku Žirju. Na festivalu su svoje proizvode i proizvodne linije izložili ukupno 13 izlagača, od kojih 7 iz Šibensko-kninske županije i 6 iz ostalih hrvatskih županija. Uglavnom je riječ o prehrambenim proizvodima, uljima, rakijama, likerima ali i kozmetičkim, odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini. Oni potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja izvođenje projekta Hrvatski otočni proizvod s ciljem poticanja razvoja otočne proizvodnje kroz prepoznatljivost i jačanje kronkurntnosti otočnih proizvoda na tržištu.

Župan Goran Pauk danas je u Uredu župana primio ovogodišnje dobitnike oznake „Hrvatski otočni proizvod". Ove godine oznaku kvalitete "HOP" dobilo je 7 otočnih proizvođača za 10 proizvoda iz Šibensko-kninske županije.

Proteklog vikenda otok Lošinj bio je domaćim brojnim otočnim proizvođačima povodom obilježavanja 10. godišnjice projekta „Hrvatski otočni proizvod" (HOP).

Grad Vodice je dodijelio potporu poslovnom klasteru Hrvatski otočni proizvod iz Prvić Luke za daljnje ulaganje u projekt Hrvatski otočni proizvod. Time su isplaćena sva predviđena sredstva koja je Grad Vodice osigurao za provedbu projekta subvencioniranja programa tradicijskih obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i nositelja oznake HOP.

U organizaciji Šibensko-kninske županije i suorganizaciji Grada Vodica, Udruge Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije 28. i 29. kolovoza 2015. godine na otoku Prviću u Prvić Luci održava se 3. Festival hrvatskog otočnog proizvoda Šibensko-kninske županije.

U organizaciji Šibensko-kninske županije i suorganizaciji Grada Vodica, Udruge Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod" i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije 28. i 29. kolovoza 2014. godine na otoku Prviću u Prvić Luci održat će se 3. Festival hrvatskog otočnog proizvoda Šibensko-kninske županije.

Hrvatski otočki proizvod, program koji je trebao brendirati hrvatsko otočje, poduzetnički ga podmazati i zadržati populaciju koja će biti mlađa od 60 godina, ostao je u sapunici lijepih namjera domaće politike.

Inicijativa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije imala je za cilj okupiti sve otočke poduzetnike koji se bave drevnim zanatima, autohtonim poljoprivrednim kulturama ili kreativnim iskorištavanjem otočkih potencijala te podržati otočke proizvode od početne ideje do izlaska na tržište.
Maslinova i eterična ulja, sirevi, hobotnice, slastice, prirodna kozmetika. Hrvatski otočki proizvod postoji kao certifikat i kao sajam koji se ciklički održava jednom godišnje, ali, kako kaže Ivan Nimac, predsjednik otočnog poslovnog klastera, sve je ostalo na riječima načelne podrške Ministarstva. - piše portal Deutche Welle 

Stranica 1 od 2

Krležina LEDA u Vodicama
Klikni na plakat za više informacija

Kliknite na plakat za više

tehnoadeo2017 BumbaNG
makina
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close