Kao i svake godine i ovog listopada u našoj školi obilježeni su Dani zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Na svečanosti koja je održana danas u školskoj dvorani sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda, a uz njih i njihovi učitelji, roditelji i zbor škole OŠ Vodice.

Kršćanin je čovjek dijaloga s Bogom, čovjek molitve. Uče nas to od malih nogu naši pobožni djedovi, bake, roditelji, a poslije naša Crkva, naši vjeroučitelji.

Krist, Kristovi, kršćanska radost, mladost, budućnost Crkve, kristolikost.... Tako nekako ukratko bih mogla odrediti temeljne misli koje se vežu uz današnji dan u našim Vodicama.

Zajednica od 55 mladića i djevojaka po rukama našega biskupa mons. Ante Ivasa, uz sudjelovanje cijele župne zajednice, roditelja i kumova po sakramentu Potvrde potvrdili su sveti krsni savez i postali odraslim kršćanima.

Ovaj tjedan mogli bi smo nazvati Tjednom zahvaljivanja. Naime, naša školska djeca, vjeroučenici, u organizaciji naše Škole, vjeroučitelja i Župe, dolazili su zahvaliti Bogu za sve darove protekle školske godine.

Sve smo počeli s najstarijma, našim osmašima, koji su 6. lipnja, u ponedjeljak, zahvaljivali Gospodinu u ozračju svetosti i sabranosti večernje mise.

Naši ovogodišnji polaznici Biblijske tribine za odrasle vjernike, njih oko 25-ero, na poseban su način obogatili svoj kršćanski i vjernički životu upoznajući Bibliju kroz čitanje i proučavanje tekstova proroka.

U Bibliji Staroga zavjeta nalaze se tekstovi 16 proroka pisaca: od toga četiri velika proroka (velika po opsegu pisanja: Izaija, Jeremija, Ezekiel i Danijel) i čak dvanaest malih proroka (čije knjige su kratke ali ne manje bitne), te nekoliko proroka nepisaca (koji nisu pisali svoju knjigu ali su o njima pisali drugi (jedan od njih je, i nama blizak prorok Ilija, čiju crkvicu imamo u polju Pišća).

Ministranti Šibenske biskupije, susreli su se u subotu 4. lipnja. Prvi dio susreta preko kojeg se svaka ministrantska zajednica predstavila održao se u prostorijama Katoličke osnovne škole. Susret je završio misnim slavljem koje je predvodio šibenski biskup Ante Ivas u marijanskom biskupijskom svetištu Vrpolju. Susret su vodile franjevke od Bezgrešne s. Renata Azinović i s. Barbra Čavlina, a sa ministrantima radili su i animatori.

Naši ovogodišnji prvopričesnici, nekolicina njihovih roditelja, kao i njihove učiteljice, zajedno sa s. Marijom i Župnikom prigodom završetka Prve pričesti, u petak 27. 05., hodočastili su na otok Visovac i posjetili su Skradin. Pedesetak sudionika ispred autobusnog kolodvora u Vodicama ukrcala se u autobus i krenuli su na svoje zahvalno hodočašće na otok Visovac.

Skupina hodočasnika i građana Vodica, njih pedesetak među kojima je bio najveći broj obitelji s više djece, s Vodičkim župnikom don Franjom Glasnovićm, u subotu 21.05., sudjelovala je u povorci od 15.000 sudionika u prvom nacionalnom „Hodu za život" te svojim hodom i sudjelovanjem pokazala i posvjedočila zalaganje za život i podršku obiteljskim vrijednostima u Hrvatskoj.

U subotu 14. svibnja, zajednica od pedesetak vjernika sudjelovala je na Okitu, uoči blagdana Duhova, u duhovskom bdijenju. Hodočasteći, pješice je jedna skupina vjernika krenula ispred župne crkve, u 19.30h, noseći zapaljene baklje.

Na vjerskoj tribini za mlade, u subotu, 16. 04. 2016. u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku, gostovao je glazbenik Marko Perković Thomson. Tribinu za učenike sedmih i osmih razreda te srednjoškolce, organizirali su: Katehetski ured Šibenske biskupije i Družba sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku. Tribinu i razgovor s glazbenikom Markom Perkovićem animirala je i vodila č. s. Renata Azinović.

Stranica 2 od 4
Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close