Studeni 15, 2019

Šibenski biskup Tomislav Rogić uskoro započinje pastirske pohode župama Šibenske biskupije.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u srijedu 8. ožujka u pastoralnom centru župe Vodice gostovao je na redovitoj biblijskoj tribini za odrasle vjernike. Imao je izlaganje pod naslovom „Raspeta ljubav i kalvarijske tmine". Uz vjernike Vodica na tribini su bili i vjernici iz župa Srima i Tribunj.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Nedjelju krštenja Gospodnjeg 8. siječnja, u Vodicama krstio je Mateu Mariju peto dijete u obitelji Milke i Ante Poljička. Sakrament krštenja slavljen je za vrijeme misnog slavlja u župnoj crkvi Svetog Križa. U koncelebraciji je bio i župnik Vodica don Franjo Glasnović.

Caritas župe Vodice, na treću nedjelju došašća – nedjelju Caritasa, 11. 12. 2016. u Pastoralnom centru župe po deveti puta, upriličio je i organizirao primanje za obitelji „3+" (obitelji u kojima se u ovoj godini rodilo treće peto i šesto dijete) te ih prigodno darovao jednokratnim novčanim prilogom.

Misno slavlje, kao vrhunac i završetak trodnevnog kampiranja koje je bilo u vodičkom polju, za Zdrug katoličkih skauta Šibenske biskupije koji je u osnivanju, u nedjelju 25. rujna u crkvi svetog Ilije u Pišći, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz biskupa je koncelebrirao duhovni asistent skauta Šibenske biskupije don Krešimir Mateša. Na početku slavlja dobrodošlicu biskupu i skautima zaželio je župnik Vodica don Franjo Glasnović.

Biskupsko ređenje novoimenovanog šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića bit će na svetkovinu svetog Jakova u ponedjeljak 25. srpnja u 10.30 sati u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku. Glavni zareditelj bit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Suzareditelji će biti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i apostolski administrator Šibenske biskupije biskup Ante Ivas zajedno sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima.

Šibenski biskup mons. Ante Ivas točno u podne , u petak 3. lipnja, u dvorani biskupske palače u Šibeniku dekanima Šibenske biskupije i zboru savjetnika priopćio je odluku o imenovanju mons. Tomislava Rogića novi šibenskim biskupom. Biskup Ivas pročitao je pismo apostolskog nuncija Alessandra di Erica papinom imenovanju novog biskupa. Potom je biskupov tajnik don Roko Glasnović proćitao životopis novog biskupa. Ovdje ga donosimo u cijelosti:

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close