21 Stu 2019
  2280

Najava: 12. Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0

Dvanestu godinu za redom Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije organizira Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine 13- 15.prosinca 2019 godine.

Zahvaljujući činjenici da na području Šibensko-kninske županije živi velik broj građana podrijetlom iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, zaživjela je Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije. Prvotni  zadatak Zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našeg zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao. 

Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo, te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice: Knin, Šibenik , Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.
Zajednica je ostvarila veliki broj projekata na društvenom, kulturnom, humanitarnom i sportskom planu tako da se za nju zna najbolje po njenim djelima.

Ove godine, kao i proteklih osam, Zajednica radi na obogaćivanju kulturnog života županije i povezivanja Hrvatskog naroda kroz Dane kulturne baštine Hrvata BiH.

Dani započinju u petak 13.12.2019 god. Sa Skupom i svečanom večerom  u Vodicama u hotelu Olympia s nastupom IVANE MARIĆ I BENDA, HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA NAPREDAK-PODRUŽNICA VITEZ.

Nastavlja se 14.12.2019. godine sa predstavljanjem knjige IVANA RAVLIĆA,-IZLOŽBA RELIGIZNIH I SAKRALNIH EKSPONATA VJERA NA TERITORIJU BIH- u pastoralnoj dvorani –BAŽANA- u Vodicama sa početkom u 19h,

"Dani se završavaju u nedjelju 15.12.2019  sa svetom misom na Srimi u župnoj crkvi „Blaženog Alojzija Stepinca“ sa početkom u 10h, a biti će nam velika radost da i vas ugostimo" – poručila je Lucija Toprek, predsjednica ZHBiH ŠK županije

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close